![image](/images/uploads/glas-champagne-hoe-drink-je.jpg)
Omdat oud & nieuw voorbij zijn, menige 'nep'-bubbel in blinde tests beter blijkt dan 'echte' , het zaterdag is en bij Steven's posting hieronder een 'raar' glas met champagne te zien is, een andere vraag: hoe drink jij je bubbels?
Ze worden steeds populairder, maar het glas waar je ze uit drinkt is nog altijd een punt van discussie. Een coupe, zo'n plat open glas, is alleen voor domoren, zegt men. Een flûte, zo'n hoog smal, heeft 'geen neus'. Het moet een gewoon glas zijn, zeggen anderen (zie het Lanson-plaatje bij Steven)
Hoe drink jij bubbels? En wat drink je eigenlijk? Echte of nep, of helemaal geen bubbels?
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Ik zal maar fluisteren en ik word vast en zeker verketterd hiervoor: Ik hou niet van wijn met bubbels. Ik vind Champagne zelden bijzonder smaken.
Ellen, waar koop je die?
Trouwens, waar zijn hier de Veuve Amiot drinkers? Klinkt op z'n champagnes door die weduwe, maar komt van de Loire.
Ik zweer bij de Luxemburgse cremant van Poll Fabaire. Te koop voor heel redelijke prijzen. Een 'gewone fles' koop je al voor ongeveer € 6,50! Belgen mogen dan de grootste champagneverbruikers zijn, ik denk dat per hoofd de Luxemburgers de grootste cremant verbruikers zijn. Af en toe kopen we wel eens echte champagne, heeft nu eenmaal het idee extra feestelijk te zijn, maar voor dat geld heb ik eigenlijk liever een fles 'stille' wijn.
wij drinken de cremant uit gewone champagneglazen, soms met een scheut cassis!
Ik ben één van de weinigen in mijn kennissenkring die nog coupes bezit (een erfenis). Heel feestelijk, maar nooit meer dan een slok of twee inschenken. Dan gaan de bubbels niet af en kun je vaker rondgaan met de fles, wat ook feestelijk is.
Altijd uit een flûte, want bubbels drink je voor de feestelijkheid. En een gewoon glas is niet feestelijk, dat is gewoon.
Champagne alleen "uit". Thuis zo'n beetje alles waar maar bubbels in zitten zolang het maar niet zoet is. Cava, prosecco of een chardonay met bubbels, maakt niet uit. Vouvray (een chenin blanc) voor als het wel uitmaakt.
Vaak "opgekirt" met mijn zelfgemaakte gembercitroengraslikeur. Ook al omdat dat zo feestelijk is.
Champagne is mij te duur. Vooral omdat het geen garantie is dat ik 'm lekker vind. En ik vind het een beetje suf om te betalen voor de naam.