Een recent voorbeeldje van hoe de 'andere kant' het doet. Het water loop je in de mond als je die frisse groentjes, verse champignons en lente-uitjes ziet. En makkelijk dat al dat fris is. Gewoon het zakje openscheuren. De poeder in een mok en heet water d'rop. Verse soep, want het water komt vers uit de kraan. En het is nog 'puur' ook. "Geen toegevoegde smaakversterkers", roept de folder triomfantelijk.
Ik vind het knappe marketing. Iedereen wist dat Cup-a-Soup gewoon droge zoute meuk voor tussendoor was. Inmiddels is het een (bijna) vers product. De frisse groenten springen je van de folder tegemoet. Toch kan het op 1 plek op aarde gemaakt worden en is het jaren houdbaar. O nee, help, op het zakje dat ik bij deze folder kreeg staat als houdbaarheid "5/2009". Niet langer?
Zou dat waar zijn, is het voor de 'versimpressie', net als de koelkasttruc van CoolBest, Fruit2Day en KnorrVie?!?! Wie weet het?
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Even peinzend over die ingredientenlijstjes: de ingredienten staan er altijd in volgorde van hoeveelheid opgesomd. Ik wilde mijn betoog dat gaat komen illustreren adhv de broccolisoep, maar bij tomatensoep (ook Cup-a-soup) gaat het nog beter.
In zo'n zakje zit 21 gram poeder. Na toevoeging van 175 ml water bevat de soep 58% tomaat. Van de 196 ml soep heb je dus 114 gram tomaat. Poeder is dus onder invloed van water weer in tomaat veranderd. Huup huup huup barbatruuk.
Kennelijk veranderen de wortelextract, uienextract en prei-extract onder toevoeging van water niet terug in wortel, ui en prei.
Zijn de tomaten gedroogde verpulverde tomaten en de extracten gedroogde bouillons waar de smakeloze vezels uitgefilterd zijn?
Dick, moet kunnen met zo'n bevroren blokje. De bevrorenblokjesleverancier moet het samen met een broodtrommeltjesfabrikant ontwikkelen. Een apart vakje erin voor een blokje. Het mag best dooien als het in een cupje o.i.d. zit zodat de smeuïge pasta niet kan lekken. Als je een bevroren blokje in heet water doet koelt het te snel af.
Even onder de theewatertap houden en je heb een lekker kopje soep.
Dat zou voor thuis prima zijn. Voor kantoor minder en voor in de auto onhandig. Je hebt er een diepvries voor nodig.
Ook al wat lastig natuurlijk tussen winkel en thuis, want het moet niet ontdooien.
Maar het zou - voor thuis - perfect zijn als het meekwam met zo'n jongen als Bofrost. Er gaat weinig boven diepvries als conservering.
Vertel: heb je een toepassing in gedachten?
Beste soepspecialisten,
wat zouden jullie er van vinden als ik geconcentreerde soep vanuit de vriezer zou gaan verkopen, keurig opgedeeld in deelbare blokjes. Blokje in je kop, kokend water erop en je hebt een kop verse soep ?!
Ben benieuwd.
gistextract, knoflook, nootmuskaat, wortel- en selderij-extract, zwarte peper, aroma, rookaroma, mogelijk ook ui. En dan de broccoli en de bloemkool voor de koolsmaak. Spinazie voor het groene kleurtje.