Ik snap het niet. Hoe kan de stuntsuper ze voor zo een lage prijs in heel Nederland aanbieden terwijl ze door bijna niemand van het klantenbestand worden gekocht en ik ze met kruiwagens vol ga halen?
Op de foto ziet u een meer dan twintig jaar oude Chinese plaatstalen wok van drie gulden, een roerstok uit Senegal, nogal duur ingekocht in Den Haag in een winkelgalerij vlakbij station Hollands Spoor, en onder de wok een kooktoestel van Boretti wat het slechtste ter wereld is en in China is gemaakt in opdracht van een Nederlandse slimbo die dacht, een Italiaans klinkend merk, dat werkt.
Wat hebben de cantharellen met de wok, de herkomst van het roerhout
Niks eigenlijk.
Maar hieronder op dit Foodlog wordt me toch een oudbakken partij nergens over gezeverd aangaande pindasaus over Nederlandse frieten en wie het viskoekje heeft uitgevonden.
Vertel me liever hoe dat kan van die cantharellen. Nog nergens in Nederland te koop, behalve bij de stunter.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Hoe het kan en wat het zijn vroeg ik gisteren een specialist in de paddestoelenhandel (Nederland is een grootmacht op dat gebied). Dit zijn wilde paddestoelen (er is geen teelt van cantharellen: kan niet).
Het feit dat ze er nu al zijn en in zulke grote getale is een kwestie van het weer: vocht en warmte. Noem het 'klimaatverandering'. De prijs is een effect van de manier waarop Lidl werkt. Individuele ondernemers benaderen het bedrijf. Lidl kiest de laagste offerte, de anderen hebben maar te volgen, snel een andere koper te zoeken of hun zorgvuldig wildgeplukte bederfelijke waar weg te gooien.
Emiel, geweldige tip! Als je overigens in Zuid Friesland een oranje paddestoel in de lucht ziet verschijnen zal ik dat dus zijn...
Jacobus schreef:
"Kun je eigenlijk met een normale gasbrander op een "normaal" fornuis een plaatstalen wok "wokheet" krijgen? Hoe langer hoe heter zeg maar? Of heb je echt een grotere brander nodig?"
In mijn vorige woning had ik het allergoedkoopste Pelgrim 4pits fornuisje. Daar haalde ik van een van de pitten het verdeelplaatje af en hield een prachtige steekvlam over. Mooie plaatstalen wok op een wokring erboven en dat leek er wel heel erg op. Maar ja is op eigen risico he.
Inmiddels ben ik gezegend met stadsverwarming. Voor mij geen gewok meer, veroordeeld tot het sudderwerk. Prima voor het milieu maar culinair is het een aderlating.
@kattenbelletje, fijn dat je dit aantipt. Roerbakken is een techniek die zeer specifiek is, en heeft niets met al die bewegingen te maken die men maar graag wil dat het is.
Gewoon, loei hete pan, olie erin, daarin geblancheerde groenten en dan kort en heftig omgooien/ schudden. Geen gebruik van spatels, scheppen oid. klaar is kees!
Het woord 'roerbakken' heeft so-wie-so een betekenisverandering ondergaan. Helemaal in het begin (begin jaren '90) betekende het nog echt stir-fry (een vertaling van het Chinese chao: op zeer hoog vuur in olie bakken); later heeft het in de Nederlandse huishoudens de betekenis gekregen van wat vroeger gewoon 'sauteren' werd genoemd.
Niemand sauteert meer iets in de keuken, dat is dus verdrongen door het woord roerbakken, wat is gaan betekenen 'omscheppen terwijl je bakt'. Het heeft niets meer met de Chinese kooktechniek te maken.
Ik heb ook een Boretti, en ik heb wel plezier van de wokbrander in het midden. Het wordt heus wel heet genoeg met die grote vlam en een plaatstalen wok!