Eurocommissaris Fischer-Boel vindt dat we niet zoveel eten weg moeten gooien. Da's niet duurzaam. Een deel van de schuld legt ze bij de supers. Die doen 3 voor de prijs van 2 acties en verkopen verpakkingen voor gezinnen, terwijl een derde van de Europeanen alleen woont.

Vanmorgen kreeg ik een mail van een lezer. Ze had voor haar Paasdiner 5 pakjes k&k carpaccio bij een super gekocht. Er bleken er 3 bedorven. Wat ze doen moest. Da's natuurlijk simpel. Terug naar de winkel en nooit meer dagenlang bewaarbare carpaccio kopen want dat spul is niet bedoeld om te bewaren. Volgende keer maar weer gewoon gerookte eendenborst nemen of zelf je rauwe biefstuk snijden. Roken doe je tenslotte om te bewaren en snijden om meteen te eten.

Het is maar een voorbeeld, die 'verse' biefstuk, die iedereen opeens zo nodig rauw en kant-en-klaar moet eten. Hoeveel derving zit er eigenlijk in al dat verwerkte vers in supermarkten? De verse salades en andere kant-en-klare verse bakken nemen in rap tempo de winkelschappen over. Het begon bij AH, maar het ligt inmiddels breeduit bij de HEMA en zelfs de Lidl en Aldi moeten er aan geloven.Je zou bijna weer van de pakjes, bakjes en zakjes van de Unilever's, Nestle's en Procter's gaan houden. Die zijn tenminste eindeloos verduurzaamd. Natuurlijk moet je ook weer gaan houden Iglo en zijn diepvriesvrienden.

Tijd voor een lezersonderzoek. Hoeveel en welke etenswaar gooien foodloglezers ongegeten in de vuilnisbak? Waarom?

En je buren?
Dit artikel afdrukken