Honing-mosterd dressing in een kant-en-klare mix is populair voor wie te lui is om zelf even wat door elkaar te roeren. Bij de supermarkt vind je tal van producten. In de laatste Allerhande zet AH er vijf op een rijtje, maar de vergelijking gaat een beetje mank, omdat alleen de prijs per verpakking en niet voor gelijke hoeveelheden dressing wordt gegeven. En omdat alleen van het huismerk iets over de smaak wordt gezegd. De opmerkingen over de collega-producten gaan over de voordelen van de verpakkingssoort. Daarom zet ik hier de producten nog even op een rij. Van goedkoopst naar het duurst per 100 ml.
1. Remia Salata Dressing Honing Mosterd
fles 400 ml 0,93 = 24 ct per 100 ml.
2. Calvé Dressing honing mosterd,
fles 450 ml 1.44 = 32 ct per 100 ml.
3. AH Honing Mosterd sla dressing
fles 270 ml 1,29 = 48 ct per 100 ml.
4. Cardini's Honey Mustard Dressing
fles 350 ml 2,99 = 85 ct per 100 ml
5. Calvé Dressing honing mosterd
zakje 70 ml 0,72 = 103 ct per 100 ml.
De fles van AH staat keurig in het midden van het rijtje. Met ernaast twee Calvé producten met erg vergelijkbare kleuren op het etiket. Helemaal rechts de oer-dressing van Cardini's, die ook de Caesardressing op de markt bracht. De AH-fles schurkt erg tegen de Cardinifles aan.
Dan de tekst: Remia Salata zit in een handige knijples, de Calvé dressing zit óf in een extra grote fles voor feestjes, etentjes of bbqs, óf in een zakje voor eenmalig gebruik, zo handig voor een picknick. Over de smaak lezen we iets bij de AH-dressing: met zuivere bloemenhoning en echte Zaanse (grove) mosterd, die ook nog heerlijk is. Bij Cardini lezen we iets over een origineel recept en zomerhoning (nu ben ik dus benieuwd naar herfsthoning voor bij de paddestoelen, winterhoning voor bij de oliebollen en lentehoning voor bij de asperges, of heb ik het weer niet begrepen?).
Geen idee waar de dressing van AH gemaakt wordt. Ik sluit niet uit dat die bij Calvé vandaan komt, qua kleur lijkt het er nogal op en de mosterdkorreltjes ook. Cardini's is een heel gele dressing en fijne mosterd, daar zit dus veel kurkuma in. Wel mooi. En dus niet het duurst. Ook al lijkt dat in eerste instantie zo.
Zo, nu kunt u als consument echt kijken & kiezen.
Dit artikel afdrukken