Eenmaal aan de zuivel: de yoga yoghurt van Michelle van Halder moet de yoghurt minder saai maken. Met venkel, of sinaasappel bijvoorbeeld. Binnenkort is de Yo-ness in wellness- en fitnesscentra te krijgen.
Streekproducten bracht ook Ties Robben aan de man, met zijn Streek- en Eetshop, waar je de producten tijdens de lunch kunt proeven en dan besluiten er het nodige van mee naar huis te nemen. De producten werden gezocht binnen een straal van 20 km, waarmee ‘streek’ gedefinieerd werd. Pastinaak, speltbrood, boerenham en boter, daar moest de bezoeker het even mee doen; ook seizoen bepaalt de streek.
En voor de wereldburgers bedacht Carmen Houben het inburgeringsdiner, om in een ontspannen sfeer
Yogayoghurt
Vul die pan
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Gaan er nog meer van dit soort events plaats vinden?
Dankjewel Lizet!
Inge, wat leuk dat je reageert! Ik kon het ter plekke niet zo goed waarnemen vanwege de drukte. Maar ik vond en vind het idee sympathiek!
Beste Lizet, Guillaume en anderen,
Allereerst: Lizet, heel leuk dat je een stuk over de Food Design Experience op Foodlog plaatst! Ik ben zelf degene achter het concept 'De Melkbus' en wil graag wat ophelderen.
@ Guillaume: Wat wij als afstudeerders presenteren zijn concepten, prototypes. Dat wil dus zeggen dat niet alles helemaal af is, maar wel zo ver mogelijk. Daarom zit er aan de middelste melkbus een tapkraantje, dat is het prototype (waar overigens wél echt melk in zat en uit getapt kon worden Lizet). Aan de andere twee melkbussen zit geen kraantje, omdat het qua kosten niet reeël was en het concept met het ene prototype ook duidelijk gemaakt wordt. Op mijn website zie je nog een andere foto van mijn presentatie en kun je meer lezen over de achterliggende gedachte.
Wouter en Liesbeth, wat je hier ziet is de presentatie, niet de rapportage, er waren duidelijk eindprojecten met méér inhoud. Sommigen konden daar ook helder over praten. Maar ja, design, dat is toch wat anders dan wetenschap? Dit is de softe kant van de HAS. Ik ben dol op speelgoedwinkels. En sommige ideeën waren best echt slim. Ik heb alleen een paar leuke uitgepikt voor foodlog.
Guillaume, de melk kwam niet uit die bussen, maar stond in andere gekoelde bussen, anders mocht het vast niet, HACCP enzo. Dit was voor de visuele ondersteuning van het verhaal.