Château de la Garde, eigendom van wijnmaker en tv-persoonlijkheid Ilja Gort, mag van de rechter 'ZoMerlot' blijven verkopen, meldt de Volkskrant. Merlot is een druivensoort waar een soepel, maar vaak stevige rode wijn van wordt gemaakt. Omdat zomerwijnen doorgaans lichter zijn, duidt ZoMerlot op een doordrinker die lichtgekoeld in de zomer kan worden geserveerd.

Wijnimporteur LFE had een kort geding tegen Gort aangespannen, omdat het bedrijf de woordspeling van Gort wel erg vond lijken op zijn eigen ‘Sum-merlot’. De rechter vindt dat dus niet. Château de la Garde gebruikt de aanduiding ZoMerlot alleen in combinatie met het woordmerk La Tulipe. Hierdoor is het voor de consument duidelijk dat het een wijn uit een reeks is, redeneert de rechter. Voorts wijst de rechter op het feit dat LFE nog geen fles Sum-merlot heeft verkocht zodat er helemaal geen verwarring kan ontstaan bij consumenten.

de Volkskrant - Zomerwijn met woordspeling mag van rechter toch in de schappen - Economie - Voor nieuws, achtergronden en columns
  • Deel
Druk af