Wageningen UR organiseert een lezingenserie over Insecten en Maatschappij. De lezingenserie biedt een brede blik op de rol van insecten in de maatschappij. Op woensdag 18 februari staat de lezing Insecten op het menu van mens en dier op het programma.

De snelgroeiende wereldbevolking heeft dringend een nieuwe eiwitbron nodig. Insecten kunnen hiervoor een oplossing zijn. Denk aan insecten als voer voor je hond of kat. Of als duurzaam alternatief voor vismeel. Dit is de volgende stap in het verkleinen van de ecologische voetafdruk voor de productie van ons voedsel. Op 18 februari komen de nieuwste ontwikkelingen aan bod.

Sprekers
Prof. dr. ir. Arnold van Huis spreekt over insecten als oplossing voor de wereldvoedselcrisis. Waarna ir. Kees Aarts (van Protix Biosystems B.V.) het over de grootschalige insectenkweek: de kansen en de toekomst heeft. Tevens zal er een tentoonstelling over insecten eetcultuur zijn. Bezoekers van de lezing kunnen uiteraard ook zelf proeven hoe insecten smaken, in de pauze kun je genieten van insectendelicatessen.

Wat: Lezing: Insecten op het menu van mens en dier
Wanneer: 18 februari
Waar: WUR campus, Forum Gebouw, zaal C222, Droevendaalsesteeg 2, 6708 PB Wageningen
Tijdstip: 20.00 – 22.00 uur (zaal open om 19:30)
Toegang: Gratis

Meer informatie is te vinden op de website.

De volgende lezingen staan ook nog op het programma:
- 25 Februari 2015: Insecten in je bed en tuin
- 4 Maart 2015: Bugs, Bach en Beatles
- 11 Maart 2015: Insecten en gezondheid

Fotocredits: Allie Caulfield
Dit artikel afdrukken