De International Sherry Week is een initiatief van Consejo Regulador Jerez-Xérès-Sherry en Manzanilla-Sanlúcar de Barrameda. Duizenden restaurants, wijnbars, hotels, bodega’s, wijnhandels en sherry aficionados in bijna 25 landen hebben vorig jaar activiteiten georganiseerd rondom sherry. Dit jaar zal dat beslist toenemen, want sherry is weer helemaal in. Zeker nu we beter weten hoe we sherry moeten drinken!

Sherry is er in alle smaken, van kurkdroog tot intens zoet. Dat is de reden waarom je met sherry vele wijn-spijs combinaties kunt maken, zoals met vlees, wild, vis, zeevruchten, kaas en desserts. En het mooie is, sherry past bij smaken die niet altijd makkelijk met wijn te combineren zijn. Iedereen die in het kader van International Sherry Week een evenement organiseert, kan zich aanmelden op de overzichtspagina van www.sherry.org. Daar vind je ook het overzicht van alle activiteiten.

Twitter Tastings
Tijdens de International Sherry Week worden twee Europese Twitter Tastings gehouden. Iedereen is uitgenodigd om mee te twitteren. De eerste tasting betreft de diversiteit van sherry en de verschillende wijnstijlen. Een selectie van 15 bloggers gaat 5 sherry’s proeven en bespreken deze live op twitter. Bloggers met een gedegen kennis van sherry en een goede aanwezigheid op social media kunnen zich hiervoor aanmelden via info@sherrynotes.com. Ben je geen blogger, maar heb je interesse in sherry en wil je er meer over weten, twitter dan mee op maandag 2 november tussen 19 en 20 uur. Er zijn producenten online om vragen te beantwoorden. En je kunt natuurlijk meeproeven als je een of meerdere van deze sherrywijnen in huis haalt.

De wijnen die geproefd worden tijdens de Twitter Tasting vind je hier.

Voor de tweede Twitter Tasting op dinsdag 3 november worden uit de aanmeldingen 12 bloggers geselecteerd. Deze tasting draait in zijn geheel om Palo Cortado Sherry, van vaak meer dan 30 jaar oud.
Klik hier voor meer informatie over deze unieke tastings en twitter mee met #SherryTT.

Fotocredits: International Sherry Week
Dit artikel afdrukken