Het International Whisky Festival is in 2000 in het leven geroepen om mensen kennis te laten maken met de "Godendrank" whisky.

‘Drams’
Bij binnenkomst in de kerk ontvang je een ‘tasting glas’ waarmee je langs de stands lopend daar gratis slokjes whisky kunt proeven. Wil je ook de wat exclusievere soorten proberen? Dan moet je een vergoeding betalen in de vorm van ‘drams’ (zo heet in dit geval het festivalgeld). Je kunt de drams kopen bij de stand van de organisatie. 1 dram = 1 euro. Loop eerst rustig rond, bepaal wat je lekker vindt en beslis dan of je drams wilt kopen.

Programma
Whisky introductie – in het Nutshuis (tegenover de kerk) organiseren ze om het half uur voor iedere sessie een korte introductie in de wereld van whisky en een uitleg over het beleven van whisky tijdens het festival. Dit is alleen toegankelijk voor bezoekers van het festival.
Whisky tram – met de whisky tram kun je 45 minuten lang en voor 25 euro (onder het genot van een glaasje whisky), wat meer van Den Haag ontdekken.
Nosing & Tasting – het proeven van gratis whisky (vergoeding voor exclusievere whisky’s).
Masterclasses/speciale proeverijen - voor degenen die nog meer willen weten over whisky, geven experts extra informatie in aparte ruimtes. Je kunt je hiervoor van tevoren opgeven via de website. Tijdens de masterclasses kun je 4 tot 6 verschillende whisky's proeven.
Festival Whisky Shop – hier kun je tijdens het festival ook whisky kopen.
Whiskyboeken – de boeken zijn te koop bij de stand van whiskyboeken.nl
Bourbon Street/American Bar - aanbod van vele Amerikaanse bourbons.
Gratis rondleiding door whiskygidsen - de ‘Bruichladdies’ geven rondleidingen langs diverse stands. Ze geven daarbij voorlichting over de vele soorten whisky die te proeven zijn met hun specifieke kenmerken.

Naast het programma zijn er ook een cocktailbar, een bar voor frisdrank, wijn en bier en een ruim aanbod van belegde broodjes om van te genieten (alleen betalen met drams).

VIP-sessie & Whisky Awards
Vrijdag 11 november is er van 13.00 tot 17.00 uur een VIP-sessie, zodat je in alle rust kan proeven en de diverse standhouders alle tijd hebben om je uitleg te geven over whisky. De standhouders zullen speciale whisky's laten proeven. Bij binnenkomst krijg je naast een ‘tasting glas’, ook een festivalgids en 20 drams.

Tijdens deze sessie zullen ook Whisky Awards worden uitgereikt. Er zijn Whisky Awards in zes categorieën. Een groep deskundigen zal door een blind tasting bepalen welke whisky per categorie de beste is.

Informatie
Adres: Rond de Grote Kerk 12, 2513 AM, Den Haag
Tijd: 13.00 - 23.00 (vrijdag, zaterdag), 13.00 – 17.00 (zondag).
Prijs: €45, VIP-sessies zijn €75 per persoon.
Voor meer informatie en tickets, zie de website van het International Whisky Festival.

LET OP! Er zijn alleen nog tickets beschikbaar voor 13 november van 13.00 tot 17.00 uur. Dus wees er snel bij, want op = op!
Dit artikel afdrukken