Eerst wordt een flinke berg weggegooid door de verwerkers die het ons verkopen. Omdat we het bewerkt en kant-en-klaar willen hebben. Daarna gooien we zelf een flinke berg weg omdat we meer kopen dan we op kunnen en zo graag voorgesneden sla en appelpartjes willen die zo lekker snel bederven.
Het is een beetje hypocriet om te doen alsof die verwerkers alles maar weggooien. Niemand eet thuis de puntjes van de sperziebonen, de doppen van de tarwe, de poten van de kip, de doppen van de hazel- en walnoot, of de schil van de sinaasappel. Maar wat is het toch zonde: het kan gewoon naar de varkens! In de stad en op de industrieterreinen van de verwerkers. Zo deden mensen dat al duizenden
LEI, kom op, wees dapper. Pleit mee voor het verwerken van afval tot voer in plaats van alleen maar te constateren dat het naar de vuilnisbak gaat. Of pleit tenminste voor een onderzoek naar de manier waarop varkenspest (daarom mag het eethuisvarken niet meer) en verspilling samen kunnen worden uitgebannen.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Dick toen ik dit las moest ik aan natuurlijk meteen aan vanmiddag terug denken, toen de manden met het (oude) brood ons voorbij kwam rijden.
En jij vroeg wat gebeurt er met dit brood?
Het mooie is we hoeven er niet niet eens voor om te rijden, tenslotte levert onze distribituur Foodservices elke dag op de grotere lokaties, wellicht kunnen hierover afspraken gemaakt worden om dit op een verantwoorde manier te verzamelen voor de "dure beesten"
Een bijdrage aan duurzame Catering?
er is al een actiegroep actief met dit gegeven!