Het merendeel van de Jongeren staan positief ten opzichte van biologische voeding. Ze associëren ‘biologisch’ met vers, diervriendelijk en gezond.
Dit blijkt uit onderzoek van LEI Wageningen in opdracht van het Ministerie van Landbouw en Voedselkwaliteit onder jongeren tussen de twaalf en 25 jaar. De helft van de onderzochte jongeren vindt biologische producten duur. Toch geeft 70 procent van alle ondervraagden aan dat biologische voeding op zijn minst een beetje bij hen past. Hoewel ze biologisch niet ‘saai’ vinden, vinden ze het ook niet ‘hip en trendy’. Ze voelen zich het met name aangetrokken tot de termen ‘gezond’ en ‘groen’.

Uit het onderzoek blijkt verder dat veel jongeren het leuk vinden om te koken en verder blijken ze standaard drie maaltijden per dag te eten. Het avondeten is voor bijna iedereen vaste prik, terwijl het ontbijt nog wel eens wordt overgeslagen; 37 procent van de jongeren mist deze maaltijd minimaal eens per week. Het ministerie hecht waarde aan de mening van de 2,8 miljoen jongeren in Nederland, omdat hun gewoontes nu hun keuzes op latere leeftijd bepalen.Volgende week woensdag 28 oktober organiseert het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) het symposium ‘Verduurzaming Voedsel’. Aanleiding voor het symposium is de start van het Platform Verduurzaming Voedsel. Minister Gerda Verburg van LNV zal tijdens het symposium het platform instellen. Het platform is opgericht voor de gehele voedselketen. Met onder meer fabrikantenkoepel FNLI en supermarktkoepel CBL zijn afspraken gemaakt over verduurzaming. Het platform wil projectmatig gaan werken: de projecten richten zich zowel op een duurzamer productieproces als op de producten zelf.


bron: levensmiddelenkrant.nl
Dit artikel afdrukken