De schattingen lopen nogal uiteen. De hoogste zijn dat we ongeveer de helft van het voedsel dat we zouden kunnen eten weggooien. Dat moet stoppen zeggen duurzaamheidsprofeten terecht. Na de copieuze Kerstagen werd vanmorgen Karin Luiten door Radio 1 gevraagd uit te leggen wat zij met de kliekjes doet. Zij gebruikt de koelkast. En jij?
Karin verklaarde dat de koelkast onze beste vriend is. Wat overblijft veeg je niet de vuilnisbak of afvalemmer in, maar je stopt het in bakjes en maakt er weer wat nieuws van.
Gekookte aardappelen? Die bak je op. Kalkoen die je niet opat, pluk je en bak je later door een wokschotel. Het vet van de confit de canard? Daar bak je nog wekenlang de lekkerste aardappelen in. Dus ook die gekookte die je nog overhad.
En al die restjes groenten? In een quiche natuurlijk.
Een vraag dus om anderen te inspireren: wat doe jij dit jaar met je Kerskliekjes of voerde je ze toch stiekum aan de Kliko of Kiki de kat en Herman de hond?
En: voel je je dit jaar verantwoordelijker voor die kliekjes door al die anti-weggooi campagnes?
Fotocredits: Hotfield
Dit artikel afdrukken
Gekookte aardappelen? Die bak je op. Kalkoen die je niet opat, pluk je en bak je later door een wokschotel. Het vet van de confit de canard? Daar bak je nog wekenlang de lekkerste aardappelen in. Dus ook die gekookte die je nog overhad.
En al die restjes groenten? In een quiche natuurlijk.
Een vraag dus om anderen te inspireren: wat doe jij dit jaar met je Kerskliekjes of voerde je ze toch stiekum aan de Kliko of Kiki de kat en Herman de hond?
En: voel je je dit jaar verantwoordelijker voor die kliekjes door al die anti-weggooi campagnes?
Fotocredits: Hotfield
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog