image

Het is wellicht nog niet voor deze moederdag te verkrijgen, maar het komt eraan!

De Stilton Cheese Makers Association (SCMA) Heeft een eau-de-Stilton op de markt gebracht, die in de schappen van de parfumwinkels moet gaan concurreren met de grote (Chanel en Estee Lauder) en de hippe (JLO en Paris Hilton) merken en andere exclusieve luchtjes. De geur wordt beschreven als gronderig, pittig muskaatachtig en fruitig. Het heeft hetzelfde zachte aroma als Blue Stilton. Onze parfumeurs zijn er in geslaagd de essentie van die kaaslucht te kopiëren in het product aldus Nigel White van de SCMA.
Voorlopig zal het parfum alleen in monstervorm aangeboden worden. Slaat het aan, dan start het feest.

Er zijn overigens nog maar zeven boerderijen in Groot-Brittanië die de Stilton mogen produceren. De geur van de Stilton is altijd essentieel geweest. De geur is nl. bepalend voor de beoordeling of de kaas geschikt is om op de markt te worden gebracht. Hier komt dus dan ook het idee vandaan.

Ik kan mij best voorstellen dat je er meer mee kunt. Zou het alleen zelf meer gezocht hebben in een soort olie die je over een salade is te verspreiden, maar een parfum........ Ben benieuwd wie erop vallen!


Bron: Volkskrant
Dit artikel afdrukken