Na eerdere aankondiging van deze plannen, wil het demissionaire kabinet inderdaad het maximaal toegestane vetgehalte in gehakt verlagen van 35% naar 25%. In mager gehakt moet dit omlaag van 20% naar 15%. Het doel is overgewicht en ongezonde verzadigde vetten te bestrijden. Het Persbericht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport:
ministerraad 26 januari 2007

Het toegestane vetgehalte in gehakt wordt verlaagd. Dit heeft het kabinet besloten op voorstel van minister Hoogervorst van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Met dit besluit wil het kabinet een nieuwe stap zetten in de strijd tegen overgewicht en ongezonde verzadigde vetten. Tegelijkertijd wordt op deze manier de onduidelijkheid in de wetgeving over het toegestane vetpercentage in gehakt weggenomen. Het kabinet wil een verlaging van het maximaal toegestane vetgehalte van 35 naar 25 procent voor gehakt. Het percentage van mager gehakt moet omlaag van 20 naar 15 procent.
Dit staat in het wetsvoorstel tot wijziging van het Warenbesluit Vlees, Gehakt en Vleesproducten. De ministerraad heeft ermee ingestemd dat het wetsvoorstel voor advies aan de Raad van State zal worden gezonden. De tekst van het wetsvoorstel en van het advies van de Raad van State worden pas openbaar bij indiening bij de Tweede Kamer.


Bron: RVD
Dit artikel afdrukken