Foodtruck festivals zijn immens populair in Nederland. Hele gezinnen laven zich aan de vele verschillende smaken die daar gepresenteerd worden. Maar overal nemen de ouders hun kroost mee naar een festival waarin ook aan kinderen wordt gedacht. LEKKERBEKJES draait de aanpak om. Bij ons staat het kind centraal en neemt deze zijn of haar ouders mee voor een avondje culinair vertier.

Locatie
Er zijn vele plekken in Nederland waar het kind een grote rol speelt, maar er is maar één plaats die volledig ingericht is op en bestuurd wordt door kinderen: Madurodam. Daarom wordt LEKKERBEKJES pal voor de deur bij een van Nederlands bekendste attracties georganiseerd: op het George Maduroplein! Zodat kinderen en hun ouders ook gebruik kunnen maken van de geweldige activiteiten en faciliteiten van dit ‘kinderpretpark met zijn grote verhalen’.

Concept
Drie dagen lang staat de combinatie kids & food centraal tijdens LEKKERBEKJES. Op vrijdag 30 en zaterdag 31 oktober van 14.00 tot 21.00 uur en op zondagmiddag 1 november van 13.00 tot 20.00 uur. Het gratis toegankelijke festivalterrein is opgebouwd uit foodtrucks, een sfeervolle bijna huiselijke inrichting waarin de gerechten genuttigd kunnen worden en speeltoestellen ter vermaeck! Een 10- tot 15tal foodtrucks laten kinderen en hun ouders in een gloedvolle omgeving kennis maken met de verhalen achter gerechten & voeding. Waarbij ze ook kunnen zien hoe de gerechten in het echt bereid worden. Het consumeren gebeurt op een sfeervol ingericht terrein binnen dit ‘foodtruckdorpje’.

Programmering
Een festival zonder programmering is maar een lege dop, dus worden er volop activiteiten georganiseerd. Zo kan Madurodam tegen een gereduceerd tarief bezocht worden en organiseren zij een lampionnentocht, is er een speurtocht uitgezet, zijn er interactieve spelonderdelen en zijn er vele doe-activiteiten. Maar er is ook een aparte kinderhoek waar kids volop kunnen ravotten, spelen of knutselen! Met ‘zo groot is Oranje’ en het splinternieuwe ‘Hof van Holland’ zijn er bovendien twee niet te missen attracties voor kinderen van alle leeftijden… Binnen het ‘foodtruckdorp’ staat de innerlijke mens centraal: daar lopen troubadours voor de muzikale omlijsting, bepaalt een kinderjury wat het mooiste, het meest verrassende en het lekkerste gerecht zijn, worden kookworkshopjes georganiseerd, zijn er ouderwetse kinderspelen (koekhappen etc.) en is er een cupcakecontest.

Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina.

Fotocredits: Lekkerbekjes via Facebook
Dit artikel afdrukken