Kipnuggets lijken een aantrekkelijk alternatief voor de meestal vette andere fastfoodhappen: lekker mager kippenvlees. Helaas. Een Amerikaanse onderzoeker analyseerde twee(!) kipnuggets van twee grote ketens. De ene bestond nog net voor de helft uit kippenvlees, de ander zelfs maar voor 40%. De rest? Vet, bloed, bindweefsel, bloedvaten en zelfs microscopisch kleine botdeeltjes. Alleszins eetbaar, maar geen 'kippenvlees'. Volgens Le Figaro heeft Richard deShazo, de onderzoeker, nog het meeste bezwaar tegen 'de illusie die deze nuggets oproepen. Je denkt kip te eten en in feite werk je "zeer calorierijke bijproducten vol suiker, zout en vet, waardoor ze slecht zijn voor de gezondheid" naar binnen.
Dit artikel afdrukken
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Op zich is het wel divers wat je dan binnenkrijgt: calcium, collageen, glucosamine, gelatine, vetoplosbare vitamines etc. Stukken voedzamer dan pure kip toch? Alleen even de suiker en zou naar beneden draaien en voila.