image

We kletsen heel wat weg op dit blog. Laten we daarom eens kijken wat er in de werkelijkheid van de intensieve dierhouderij gebeurt, want zoals op de foto bestaan ze alleen nog in een urban dream.

Hoe zitten kippen er echt bij in die schuren? Waar herken je die schuren trouwens aan als je door het land rijdt?

In samenwerking met ZLTO en Volwaard, organiseren we daarom 2 bedrijfsbezoeken, één aan een plofkipbedrijf en één aan een Volwaardbedrijf, de kip die ooit als niet-boerenkip door ons aan de kaak werd gesteld.

Dat mag ik natuurlijk niet zeggen, 'plofkip'. Ik heb er al eens ernstig voor op m'n lazer gekregen. Terecht, want we zijn er allemaal debet aan. Daarom durf ik het toch.

Hans de Haan van ZLTO is de bezoeken op dit moment aan het organiseren. Ze zullen plaatsvinden in de 2e helft van november in Brabant, omgeving Eindhoven en wijde omstreken.

Na afloop proeven we verschillende kippen en ontmoeten we elkaar eindelijk eens. ZLTO zorgt voor de kip en de kok. Foodlog.nl sponsort de wijnen (gekke en gewone en ongebruikelijke) waarmee we de kippen eren. Ailko en ik presenteren ze uiteraard.

De precieze datum wordt in de loop van de week bekend.

Uiteraard: de bijeenkomst staat open voor alle foodlogschrijvers, -reageerders en -lezers (met een max van 60). We koppelen er natuurlijk een videotaped verslag aan vast over kipwelzijn en wat je ervan vond. Ongecensureerd.

Wie wil wel eens 2 verschillende kippenhouderijen van binnen zien en er daarna over praten?
Dit artikel afdrukken