imageHet vaststellen van de datum voor ons kippen kijken duurde even. Omdat er teveel kleine Volwaardjes zijn. Die kunnen nog niet buiten en dat wilde Volwaard toch ook graag laten zien.

Op 12 november is het zo ver: in samenwerking met ZLTO organiseren we voor foodlogschrijvers en -lezers een bedrijfsbezoek aan een Volwaard- en een zgn. conventionele kippenhouder. De dag begint om 13.30h uur in Sint Anthonis in Brabant. We starten daar bij een Volwaard-houder en gaan daarna naar een 'conventioneel' bedrijf. Vervolgens proeven we de kippen en praten we informeel na over het onderwerp 'dierhouderij & portemonnée'. Zoals beloofd, laten Ailko en ik er wat te drinken bij proeven.
Rond 17.30h uur eindigt het kijken, praten en proeven. De dag is kostenloos.

Als je je al opgegeven had, geeft dan nog even aan of je die dag daadwerkelijk kunt. Eventuele nieuwe aanmelders zijn natuurlijk ook welkom: .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken).

Het is een uniek bezoek, omdat het ontstond uit foodlog.nl's protest tegen de gewordnapte "Boerenkip", die de Volwaard gelukkig nooit is geworden.
Dit artikel afdrukken