Levensmiddelentechnoloog en moeder Kirsten Toeset besloot een een verantwoorde knijpmix te maken voor haar maar ook voor jouw kind.
“Vier jaar geleden zocht ik als moeder in de supermarktschappen naar gezonde tussendoortjes voor mijn kind”, vertelt Kirsten Toeset, oprichtster van de Kleine Keuken. “Ik schrok van het matige aanbod. Het gros van de tussendoortjes zat boordevol toegevoegde, geraffineerde suikers en palmvet. Dat leek me niet de beste manier om kinderen gezonde eetgewoonten bij te brengen. Als moeder en levensmiddelentechnoloog wilde ik daar verandering in brengen. Daarom startte ik de Kleine Keuken."
Gezonde hapjes voor de kleine
De Kleine Keuken biedt een verantwoord alternatief voor producten in het babyschap, zoals tussendoortjes, broodbeleg en thee. “Onze producten passen binnen onze voedingsvisie,” legt Kirsten uit. “We kiezen bewust voor biologische ingrediënten zoals volkoren melen, peulvruchten en gedroogd fruit. We vermijden onnodige toevoegingen zoals aroma’s, kleurstoffen en geraffineerde suikers of zoetstoffen.”
En suiker?
“We gebruiken vaak fruit in onze producten voor de vitaminen en vezels. In onze nieuwe knijpmix gebruiken we meer dan 60% groenten, waardoor ze 30% minder suikers bevatten dan ander knijpfruit. We gebruiken gezonde ingrediënten die kinderen voeden in plaats van alleen vullen."
Biologische knijpmix banaan, pompoen & haver
“Een van onze nieuwe producten is ‘biologische knijpmix banaan, pompoen & haver’. Tweederde van de inhoud bestaat uit groente, in dit geval pompoen. Daarnaast hebben we 20% perzik, 13% bananenpuree en 2% volkoren glutenvrij havermeel toegevoegd. Alles is biologisch. Zo krijgt je kindje een verantwoord tussendoortje, vol vezels en voedingsstoffen.”
Dit artikel afdrukken
Gezonde hapjes voor de kleine
De Kleine Keuken biedt een verantwoord alternatief voor producten in het babyschap, zoals tussendoortjes, broodbeleg en thee. “Onze producten passen binnen onze voedingsvisie,” legt Kirsten uit. “We kiezen bewust voor biologische ingrediënten zoals volkoren melen, peulvruchten en gedroogd fruit. We vermijden onnodige toevoegingen zoals aroma’s, kleurstoffen en geraffineerde suikers of zoetstoffen.”
En suiker?
“We gebruiken vaak fruit in onze producten voor de vitaminen en vezels. In onze nieuwe knijpmix gebruiken we meer dan 60% groenten, waardoor ze 30% minder suikers bevatten dan ander knijpfruit. We gebruiken gezonde ingrediënten die kinderen voeden in plaats van alleen vullen."
Heb je de tijd om een banaan te prakken of broccoli te pureren? Doe dat vooral. Maar heb je haast, dan biedt de Kleine Keuken een snel en verantwoord alternatiefToeset legt uit hoe de producten van de Kleine Keuken een aanvulling zijn op een gezond eetpatroon voor kinderen: "Het Voedingscentrum adviseert om zelf gezonde groente- en fruithapjes te maken. Daar staan wij volledig achter! Heb je de tijd om een banaan te prakken of broccoli te pureren? Doe dat vooral. Maar heb je haast, dan biedt de Kleine Keuken een snel, verantwoord alternatief.”
Biologische knijpmix banaan, pompoen & haver
“Een van onze nieuwe producten is ‘biologische knijpmix banaan, pompoen & haver’. Tweederde van de inhoud bestaat uit groente, in dit geval pompoen. Daarnaast hebben we 20% perzik, 13% bananenpuree en 2% volkoren glutenvrij havermeel toegevoegd. Alles is biologisch. Zo krijgt je kindje een verantwoord tussendoortje, vol vezels en voedingsstoffen.”
Breng je stem uit
Verdient deze nominatie jouw stem? Ga naar de stemwebsite en kies daar jouw favorieten.
Verdient deze nominatie jouw stem? Ga naar de stemwebsite en kies daar jouw favorieten.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 31 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 31 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Ik vind dit echt helemaal niets. Een peuter moet leren eten en niet zijn voeding naar binnen spuiten met een "knijpflesje". Ik zag ook iets staan over gepureerde broccoli. Zet een baby vanaf een maand of 7 een bordje voor zijn neus met gekookte verse groente, worteltjes, sperzieboontjes, stukjes broccoli, lekker met zijn handjes laten pakken en op eten. Zo ervaren ze smaak en structuur en leren ze eten.
"Zo krijgt je kindje een verantwoord tussendoortje, vol vezels en voedingsstoffen.”
Zullen we voortaan de andere artikelen over gezond eten, suiker etc. maar meteen met een pond zout nemen?