Nergens om. Omdat de Meierij, een gebied in Noord-Brabant, van oudsher bekend 'stond' (staat?) om haar kalveren en de kennis en het gevoel voor de handel daarin. Buiten Brabant heeft geen gewone Hollander er ooit van gehoord, al maakt Sligro er een mooi merkje van.
Al zal er weleens een Brabantse kalfje tussen zitten, de Meiersche kalveren komen in ieder geval niet uit De Meierij. Ze komen nl. van overal - vooral ook uit het buitenland, want Nederland mest veel buitenlands kalfsvlees. Hoe ik dat weet? Ze worden gemest door de firma Van Drie uit Apeldoorn, Gelderland.
Kom op Sligro, dit is dierwelzijnsvlees. Punt aan de lijn. Het heeft geen fluit met historische rassen, biologisch of andere streken te maken. Je wilt toch niet als kletsmeijer door het leven?
![image](/images/uploads/meiersche-roem-groot.jpg)
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Het grappige is dat ze in de folder ook het door dierenbescherming 'goedgekeurde' roze kalfsvlees aanprijzen.
Laat nou uitgerekend de Dierenbescherming zich kanten tegen blank kalfsvlees! Dus onzinnige prietpraat van Sligro...
"Blanke" kalfsoesters? Roder dan op de foto kun je (buiten de Fiorentina) in Italië nog geen Rundsvlees krijgen . Ook de doorsnee Bleu-blanc-Belge is soms bleker dan dit.
En het woord meierij klinkt zo oubollig als lelijk. In Antwerpen is er zelf een straat (god forbid) die ongeveer zo heet.
Misschien is het wel omdat 'de' consumenten tegenwoordig graag een bron van herkomst van hun vlees willen weten? Geeft een gevoel van veilig, herkenbaar, traceerbaar?
Ow shit, dus ik schreef het fout ;-)
Gelukkig let de lezer dus goed op: het is Meierijsche Roem maar zou als Meijerrijsche nog streckeriger wezen. Waarom streeknep om iets goeds - diervriendelijkheid - te verbloemen? Zou het komen omdat consument denken dat beter niet lekkerder is, net als in het geval van gezondheidslogo's?