Sligro, de groothandel uit Noord-Meijerijse Veghel, heeft besloten om het kalfsvlees met het Beter Leven Label van de Dierenbescherming een rare naam te geven. Meiersche Roem. Waarom?

Nergens om. Omdat de Meierij, een gebied in Noord-Brabant, van oudsher bekend 'stond' (staat?) om haar kalveren en de kennis en het gevoel voor de handel daarin. Buiten Brabant heeft geen gewone Hollander er ooit van gehoord, al maakt Sligro er een mooi merkje van.

Al zal er weleens een Brabantse kalfje tussen zitten, de Meiersche kalveren komen in ieder geval niet uit De Meierij. Ze komen nl. van overal - vooral ook uit het buitenland, want Nederland mest veel buitenlands kalfsvlees. Hoe ik dat weet? Ze worden gemest door de firma Van Drie uit Apeldoorn, Gelderland.Rare zaak. Het logo van de Dierenbescherming is nergens te bekennen. De wartaal wel, want Sligro denkt - of wil dat wij dat denken - dat Dierenbeschermingskalveren minstens zo goed zijn als biologische van historische rassen. Daarom krijgt niet alleen het kalf maar ook jij zomaar een beter welzijn als je er veel van eet.

Kom op Sligro, dit is dierwelzijnsvlees. Punt aan de lijn. Het heeft geen fluit met historische rassen, biologisch of andere streken te maken. Je wilt toch niet als kletsmeijer door het leven?




image
Dit artikel afdrukken