KEK is een initiatief van jonge professionals uit verschillende sectoren die invloed willen uitoefenen op de uitvoering van het Klimaatakkoord. Het klimaatakkoord biedt de laatste kans klimaatverandering tegen te gaan en het voedsel- en landbouwsysteem te vernieuwen. De ambities moeten opgeschroefd worden naar 60% reductie van broeikasgassen in 2030 en jonge boeren en young professionals uit de hele keten willen een actieve rol in de totstandkoming en uitvoering van het akkoord. Dat is de boodschap die het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK), Slow Food Youth Network (SFYN) en de KEK hebben voor de klimaattafels, waar momenteel het gesprek plaats vindt over de realisering van het klimaatakkoord.

Een interdisciplinaire groep van jonge professionals die werkzaam zijn in alle schakels van de landbouw- en voedselketen verdiepte zich de afgelopen weken in de gesprekken en thema’s die spelen aan de klimaattafels. Op basis van deze gesprekken en onderzoek stelden zij een manifest op: de eerste input vanuit deze generatie. Jonge boeren en professionals doen praktische en concrete voorstellen die moeten leiden tot de reductie van broeikasgasuitstoot. Daarnaast legt de coalitie de basis voor brede vernieuwing in de land- en tuinbouwsector.

“Wij bieden onszelf hierbij aan als een onafhankelijke, cross- sectorale denktank met jonge ambitieuze professionals die graag meedenken over maatregelen voor Landbouw & Landgebruik van de toekomst. Het houdt niet op bij denken: we willen vooral gaan doen. We zijn niet bang om ‘vieze handen te maken’: er is geen tijd te verliezen. Wij gaan graag aan de slag met concrete projecten en experimenten. Bel, Whatsapp, Twitter of Facebook ons!”, stelt Jorrit Kiewik, directeur van SFYN.

Wordt het klimaatakkoord een succes? Werkt het bedrijfsleven mee? En gaat het millennials lukken om het klimaat te redden? Reserveer een plek om getuige te zijn van het debat. Sprekers zijn onder meer Olof van der Gaag, directeur Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE), Lammert van Raan, Tweede Kamerlid van PVDD, Jan Sjerps, voorzitter van KEK en Nick van Bree, bestuurslid politiek Jonge Klimaatbeweging.

Informatie
Datum: 5 juni 2018
Tijd: 20:00
Locatie: De Grote Zaal, Pakhuis de Zwijger, 1019 HC Amsterdam
Prijs: Gratis
Reserveren: via de website.
Dit artikel afdrukken