a. omdat ze daar blij van worden
b. omdat wij er blij van worden
c. omdat ze daar gezondere melk van geven
d. omdat het gras van de weilanden anders gemaaid moet worden
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juli krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juli krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
hoi!
Ik dacht terug aan hier toen ik net las dat op de WUR de invloed vd genetische aanleg van koeien op samenstelling melk in kaart is gebracht.
Kass: Duitse onderzoekers kraakten onlangs het geheim van Goudse kaas.
En onze Peter Boonen uit Hamont-Achel won pas een soort wereldtitel met zijn Achelse Blauwe.
Nergens daarbij hoor ik iets vertellen over waar de melk als basisproduct hier een rol in zou spelen.
@Flipse en Wouter K: gisteren tijdens de jaarlijkse boerenkaaskeuringen sprak ik een ambachtelijke biologische kaasmaker die onlangs met zijn bedrijf en de gehele veestapel is verhuisd van het veen naar de klei. Hij bevestigde wat in de kaaswereld algemeen bekend is: de kaas van de kleigronden is duidelijk anders van karakter dan de kaas uit de veenweidegebieden. Op de klei is de kaas zachter, rijpt langzamer en heeft een andere smaak, mist de lichte zoete smaak van de kaas van de veenweiden. De bodem heeft dus wel degelijk invloed op de kwaliteit en van het gras en dus van de kaas.
Nog meer mensen die aandacht aan de koe besteden.
http://www.schooltv.nl:80/beeldbank/clip/20031211_koe01