Als de lente komt, dan raken Wakkere Dieren in vervoering. Dan gaan de koeien naar buiten en mogen ze 'dansen'. Het liefst zo wild als maar kan, want dat levert mooie plaatjes op. De grachtengordel moet immers weten hoe dol koeien zijn op buiten, na een lange winter in een saaie stal 'zonder uitloop'.

Afgelopen weekend kwam echter de aap uit de mouw. De Dieren snappen het niet. Melkveehouder Jan Cees Vogelaar uit Lelystad legt uit dat bokkende en springende koeien zichzelf een stel ernstig gekneusde tieten kunnen 'dansen'. Ze hebben nl. geen gewone uier, maar een gigantenmaat, DD en misschien wel meer.

De bevallige 'danseuses' zijn gefokt op een steeds hogere melkgift. De Dieren hadden het midden in Amsterdam zelf kunnen constateren. Er zijn toch ook geen mensenmeisjes met alleen maar dubbel D en een speciale sport BH om een terrasje te kunnen pikken?Zulke meisjes zouden we zielig vinden. Bij het zicht ervan, zouden we beschaamd en afgeknapt de blik afwenden. We zouden boos zijn over zoveel tegennatuurlijks.
Mocht u denken dat biologische DD's anders zijn, dan komt u bedrogen uit. Het zijn meestal precies dezelfde koeien.

Zulke zwabbertieten zet je toch niet zo te kijk? Dier doe normaal. Wordt Wakker.




Koeien weer de wei in from Co Scholten on Vimeo.



Dit artikel afdrukken