Kom in de Kas is het grootste publieksevenement van de Nederlandse Glastuinbouw. Honderden gastvrije groente-, bloemen- en plantenkwekers openen dit weekend de deuren van hun kas voor jou.

In de kas kan alles
Glastuinders laten zien waar ze trots op zijn: de kunst van de teelt van mooie, verse, smakelijke, gezonde en veilige natuurproducten. Naast glastuinders kun je ook bij andere agrarische bedrijven kijken. Talloze toeleveranciers openen ook hun poorten. Kom in de Kas is méér dan een kijkje achter de schermen!

Trotse Tuinders Magazine
Er is nog een reden op 11 en 12 april onze nationale glasteelt te gaan bewonderen. Bij de deelnemende bedrijven is namelijk het eerste nummer van het Trotse Tuinders magazine te krijgen.

Dit speciale magazine is tot stand gekomen dankzij de niet aflatende inspanningen van vier vrouwen met hart en passie voor het tuindersvak. Eerder maakten ze twee spetterende Trotse Tuinders kalenders. In het Magazine lees je de verhalen van tuinders die niets liever doen dan dagelijks met passie groenten, fruit en bloemen telen. Tussen hun verhalen door kookt chefkok Jonathan Karpathios met paprika’s en cressen, samen met Daniël van der Burg en Rob Baan. Meesterbindster Hanneke Frankema laat aan Roland en Barry Duyvesteijn zien welke mooie arrangementen je met hun strelitzia’s kan maken. Uit ieder verhaal blijkt dat er een bijzondere wereld schuil gaat achter de gevels van kassen.

Je kunt het Trotse Tuinders Magazine ook volgen op facebook, en natuurlijk via de website trotsetuinders.nl!

Waar
In meerdere regio’s verspreid over Nederland kun je komen kijken wat er allemaal gebeurt in die glazen kassen. Bekijk de website voor meer informatie. Zo zijn bijvoorbeeld niet alle regio’s zowel op zaterdag als op zondag geopend.

In onderstaand filmpje wordt je persoonlijk uitgenodigd voor dit bijzondere evenement:



Fotocredits: Trotse Tuinders Magazine
Dit artikel afdrukken