Kom in de Kas is het grootste publieksevenement van de Nederlandse Glastuinbouw. In meerdere regio’s verspreid over Nederland kun je komen kijken wat er allemaal gebeurt in die glazen kassen.

In 1977 was Kom in de Kas een regionale gebeurtenis. De laatste jaren doen steeds meer andere agrarische bedrijven mee. Ook zetten talloze toeleveranciers hun poorten open. Dit jaar zijn er in 23 regio's tuinbouwbedrijven te bezoeken.

Activiteiten
Tijdens Kom in de Kas kun je zelf in de kassen kijken hoe bloemen, planten en groenten groeien. Naast veel leuke activiteiten, zoals springkussens, paardrijden, schminken en speurtochten kun je ook meedoen aan een kleurwedstrijd. Ben jij tussen de 4 en 12 jaar oud? Doe dan mee en maak kans op een prijs. Per leeftijdscategorie stellen de regio's een aantal prijzen beschikbaar.

Ontdek
In de kassen gebeuren een heleboel opmerkelijke, leuke en spannende dingen voor kinderen. Denk bijvoorbeeld aan robots die 40.000 plantjes tegelijk water geven. Stel je eens voor hoe een tomaat smaakt die zo groot is als een skippybal. Of hoe lekker een banananas of tomkommer kan smaken. Kom in de kas en ontdek zelf dat in de kas echt alles kan!

Proeven en smullen
Een dag in de kas is niet alleen leerzaam, het is ook nog eens heel lekker en leuk. Je kunt overal ook smullen van die lekkere producten uit de kassen. Tijdens kookdemonstraties gebruiken koks de producten uit de kassen.

Info
Ben je niet in de gelegenheid om tijdens het Kom in de Kas weekend naar de kassen te gaan of wil je niet wachten tot april? Kom dan met een groep of je klas naar de kassen en krijg een privérondleiding van de tuinder. Klik hier voor meer informatie.

Een overzicht van de deelnemende bedrijven vind je hier.

Meer informatie is te vinden op de website.

Fotocredits: 'kom in de kas', via de website
Dit artikel afdrukken