Maak kennis met de manier waarop producten die in ons eigen dieet 'gewoon' zijn geworden, zoals quinoa, tomaat en aardappel, oorspronkelijk in de Andes bereid worden. Neem een kijkje in de rijke eetcultuur onder leiding van een Peruaanse kok die ‘tongstrelende’ authentieke recepten klaarmaakt.

Het Samenwerkingsverband Hoogland Indianen (SHI) streeft er naar meer bekendheid te creëren rondom de Zuid-Amerikaanse Andesculturen. Daartoe organiseert SHI publicaties, lezingen tijdens ‘open dagen’ en verspreiding van informatie bij evenementen, waarin inzichten, kennis en levenswijzen van de Hoogland Indianen aan de orde komen. Daarnaast ondersteunt het SHI inheemse indianen met kleine ontwikkelingsprojecten.

Programma
Om 15.00 begint het programma met een welkomstwoord door Lucienne Berenschot, voorzitter van SHI. Daarna ga je in kleine groepjes aan de slag met diverse recepten. Met voorgerechten, hoofdgerechten en nagerechten maak je een kleurrijke tafel vol met lekker eten. De workshop eindigt rond 20.00 als de schalen leeg zijn. Er zal zo veel mogelijk gebruik gemaakt worden van biologische producten.

Voor meer informatie: bezoek de website van het SHI. Vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan via de mail shi@antenna.nl of telefonisch via 06 43199399.

Locatie: Millie's Kitchen, Molenstraat Centrum 1 in Apeldoorn
Entreeprijs: €35,00 pp, als duo betaal je €60,00. Donateurs: €25,00, hun introducés €30,00.

Fotocredits: 'Uros people', manueltak
Dit artikel afdrukken