Er dreigt een tekort aan de befaamde Bretonse specialiteiten zoals de sablés, galettes en Kouign amann. De afgelopen maanden troffen klanten in de supermarkten al (half)lege schappen, meldt Le Figaro. Bretonse boter - kerningrediënt voor veel Bretonse lekkernijen - is schaars en in 10 jaar nog niet zo duur geweest. Door de melkcrisis als gevolg van overproductie na het afschaffen van het melkquotum, lijden melkveehouders verlies op hun melk en minderen ze de productie. De Bretonse koekenbakkers hebben zich verplicht om alleen Bretonse grondstoffen in te kopen zodat ze niet 'vreemd' kunnen gaan met bijvoorbeeld boter van FrieslandCampina.
Lees ook
- 1 De Fransen eten na 30 jaar weer meer boter 7 mei 2014
- 0 Frankrijk krijgt quotum niet volgemolken 8 mrt 2014
- 0 Boerenblokkade Parijs: 1 dode, 6 gewonden, de brandhaard blijft 21 nov 2013
- 0 In Bretagne komt de intensieve landbouw tot een halt 1 nov 2013
- 0 Frankrijk stelt écotaxe uit, maar niet af 29 okt 2013