Hoe staat het ervoor met onze Nederlandse eetcultuur? Dat gaan we ontdekken op 21 september tijdens KOST in Amsterdam. Hét evenement waar chefs, boeren, vissers, telers, journalisten, beleidsmakers, wetenschappers en veranderingsgezinde food professionals samenkomen om de Nederlandse eetcultuur onder de loep te nemen.

Nederlandse eetcultuur
Ons voedselsysteem staat voor een aantal flinke uitdaging. Kennis over vers, gezond, onbewerkt voedsel en een herkenbare Nederlandse eetcultuur kan hieraan een grote bijdrage leveren. Interessante sprekers en makers op het gebied van eten vullen het programma. Van ‘Vreemde Kost’ tot ‘Oude Kost’ en ‘Moderne Kost’. Alle facetten van de Nederlandse eetcultuur komen aan bod. Samen met sprekers als Kobe Desramaults, Robert Kranenborg, Julian Baggini, Linda Roodenburg en Martin Caraher verkennen we de mogelijkheden om de Nederlandse keuken beter op de kaart te zetten en gezonder te maken.

Platform Van Moeder Natuur
KOST is een initiatief van platform Van Moeder Natuur, een coalitie van GroentenFruit Huis, Nederlandse Zuivel Organisatie en Nederlands Bakkerij Centrum, in samenwerking met het programmateam. Het platform zet zich in voor een gezonde Nederlandse eetcultuur. Dat betekent genieten van gezonde, natuurlijke basisvoedingsmiddelen boordevol nutriënten. Maar ook echt tijd te maken voor eten, zelf koken en samen aan tafel dineren.

KOST
Kost vindt plaats op maandag 21 september van 9:30 tot 18:30 uur. Desgewenst kun je de dag daarna afsluiten met een KOSTelijk diner, een verkenning van Nederlandse tradities en ingrediënten.

Voor beide programma-onderdelen kun je tickets bestellen. Voor €50,00 koop je een ticket voor het dagprogramma en voor het diner betaal je ook €50,00, inclusief drankenarrangement. Het evenement vindt plaats in de Citroëngarage, Stadionplein 22 te Amsterdam.

Kijk voor meer informatie op de website van KOST.

Fotocredits: 'KOST', Van Moeder Natuur
Dit artikel afdrukken