Tijdens de lancering is er een proeverij met enkele wijnen uit dit nieuwe assortiment. Ook kun je kiezen voor een wijn-spijsarrangement van vier wijnen met bijpassende hapjes.

De wijnen
Wijnen van nu lijken weinig meer op wijnen van toen, door de komst van moderne technieken en inzichten. Wijn!verleden keek naar gebruikte druivenrassen en oude wijnbouwtradities om een indruk te krijgen van de wijnen van toen. De tien historische wijnen vertellen verhalen over de Oudheid, de Middeleeuwen, de Gouden Eeuw en de achttiende eeuw. Wijn!verleden vertelt niet alleen de historische verhalen rondom een wijn, maar ook wie ze maakte en waar ze bij smaken. De selectie van Wijn!verleden zal regelmatig wisselen.

Wijn!verleden en eet!verleden
Wijn!verleden is een samenwerking tussen Mariëlla Beukers (vinoloog, wijnkronieken.nl) en Manon Henzen (historica, eet!verleden). Eet!verleden is een historisch kookatelier dat zowel kenniscentrum, winkel als kookruimte is. Het doel is het opnieuw tot leven wekken van oude smaken en smaakcombinaties.

Informatie
De lancering van Wijn!verleden vindt plaats in historisch kookatelier eet!verleden in Nijmegen tussen 14.00 en 17.00. De proeverij is gratis. Het wijn-spijsarrangement is beschikbaar tegen betaling.

Kijk voor meer informatie op de website.

Fotocredits: Wijn!verleden
Dit artikel afdrukken