Zelf je eigen appels plukken en proeven midden in de boomgaard? Dit kan tijdens de Landelijke Appelplukdag op zaterdag 16 september 2017. Ruim 35 fruittelers openen hun boomgaarden voor de consument. Een gezond en lekker uitje voor jong en oud. In elke boomgaard valt van alles te beleven.

Plukken
Als je op zoek bent naar een lekker stuk fruit kun je 16 september je hart ophalen. Je kunt diverse soorten Hollandse appels plukken, zoals Elstar, Cox, Delcorf of Goudreinet. Ook zijn er vaak perenrassen te plukken zoals Conference of stoofperen. Voor het volledig overzicht van alle deelnemende fruittelers kan je kijken op de website.
Tip: neem wel wat kleingeld mee om je geplukte fruit mee af te rekenen. Heb je geen zin om zelf te plukken, niet getreurd! De meeste fruitbedrijven hebben ook een huisverkoop, hier kun je fruit, groenten en allerlei andere (streek)delicatessen kopen.

Voor alle leeftijden
Verder bieden veel fruittelers extra activiteiten aan zodat je een kijkje kunt nemen bij het hele oogstproces. Denk bijvoorbeeld aan een ritje met een van hun befaamde pluktreintjes, waarmee je naar de mooiste plekken in de boomgaard wordt gebracht. Na het plukken heb je ruim de tijd voor een lekker kopje koffie of thee. Natuurlijk begeleid door appeltaart, appelsap en andere lekkernijen.

In elke boomgaard is er ook voor de kinderen wel wat leuks te beleven, van schminken, springkussens, boerderijdieren tot tekentafels. Voor het volledig overzicht van alle deelnemende fruittelers kan je kijken op de website.

Informatie
Data en tijden: zaterdag 16 september 2017, 08.00 uur tot 17.00 uur.
Kosten: toegang is gratis.
Voor het verzamelde plukfruit kan een kleine vergoeding worden gevraagd.
Locatie: 35 fruittelers, verspreid over heel Nederland.

Voor het overzicht van alle deelnemende fruittelers kun je op de website terecht. Langs sommige bedrijven loopt een fietsroute.
Dit artikel afdrukken