imageJurgen, meneer Wateetons, een kundige slagerszoon en kornuiten hebben zelf een Berkshire-varken uitgesneden en verwerkt.

Jurgen's verslag in een aantal afleveringen is te volgen op zijn site. Uiteraard laat ook meneer zich niet onbetuigd, zelfs in 2 you tube versies.
Ik ben er heel blij mee: onder de bezielende leiding van Jurgen en slager F. hebben ze vrijwel het totale varken verwaard. Je-weet-wel, dat was dat thema waar ik me begin augustus zo over opwond. Meneren - en mevrouw J. - heel veel dank dat jullie in dit initiatief hebben willen meegaan!
Tot mijn verdere niet geringe verdere vreugde is Diny Schouten's saucisse à l'ail de Paris van het Berkshire varken deze week ten doop gehouden op de jaarlijkse beurs voor de klanten van een grote groothandel in etenswaar, waaronder goede.

Ik was erbij en constateerde dat een hele schare professionele proevers zei: eindelijk weer echte worst!

Er zijn meer geinteresseerden in de Berkies. Ik kom dit weekend met een update. Zelfs een TV- en krantenkok, een cateraar en een energiebedrijf overwegen de adoptie van een big. Als eetbaar en gelukkig vuilnisvat. Vanwege de duurzaamheid. Alleen de regels zitten nog wat in de weg. Gelukkig is tussen 'consenting adults' nog altijd veel mogelijk.
En voor duurzaamheid moet wat mogen!

image

Diny staat er hier gestreept op. Links naast haar Frances Scheepens die met haar man Kees de Berkshires naar Nederland haalde.
Dit artikel afdrukken