![image](/images/uploads/pasfoto_big.jpg)
1) Senioren zijn de aardappel-groente-vleesgeneratie, traditionele eters en kokers. Degenen die niet langer kunnen koken, accepteren kant- en klaarmaaltijden.
2) Empty nesters zijn de macaroni-chiantigeneratie. Ze waren jong in de tijd van de druipkaarsen en chiantiflessen, licht rebels, licht avontuurlijk, op zoek naar pure en authentieke smaken.
3) Bij gezinnen gaan de kinderen voor. Die kosten tijd en geld en daarvan blijft dus minder over voor eten. Koken is wel een nieuwe bindende factor voor jonge gezinnen.
4) Jonge tweeverdieners zijn de elke-dag-andersgeneratie. Ze beslissen op het laatste moment wat ze eten en zoeken nieuwe ervaringen, spanning en extreme smaken.
5) Studenten lijken te bestaan van hamburgers en cola. Ook tieners houden van eenvoudige, sterke smaken, al wordt gezondheid belangrijker.
6) De huidige generatie kinderen krijgt weer een smaakopvoeding, mede door het schrikbeeld van obesitas.
Bron: Eye - p. 23
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Volstrekt eens Hans, vandaar mijn persiflage van vanmorgen. Dit soort wijsheden kan iedereen vanachter zijn bureau verzinnen. Je hebt er ca. 30 minuten voor nodig.
wat helpt ons deze guru's die NIETS nieuws vertellen, maar het blijkbaar goed verpakken, en verkopen. Sonja B, Anneke A, ik heb het gehad met (de aandacht voor) hun.
Van Ammerlaan negeert met dit model de immigranten en hun nakomelingen, die, als ik me niet vergis, deels ook vrij conservatief zijn. En zorgconsumenten, die vaak niet direct kunnen beslissen over hun eten. Beide groepen zijn ook minofmeer op leeftijd in te schalen.
Dat laatste punt heb ik nou nooit begrepen: waarom gaan smaaklessen over obesitas? Ik dacht dat ze over smaak gingen en - zo zijn de Fransen er mee begonnen - om de band met ons eten vast te houden.
We het er hier eerder over gehad. Niettemin goed om het weer even te noemen, want smaak en gezondheid zijn niet noodzakelijk hetzelfde.