Maak kennis met inspirerende boeren en boerinnen en ontdek wat biologisch boeren zo bijzonder maakt. Je kunt met eigen ogen zien dat samenwerking met de natuur zo gemakkelijk lijkt, maar heel veel vakmanschap vereist. Want behalve voor de heerlijkste ingrediënten voor je maaltijd, zorgt de biologische boer ook voor het milieu, dierenwelzijn en de natuur.

Zien, ruiken, proeven en ervaren
Op 18 en 19 juni kun je bij biologische boerenbedrijven in heel Nederland terecht voor rondleidingen, boerenmarkten, proeverijen en allerlei (kinder)activiteiten. Je ziet, ruikt, proeft en ervaart het boerenleven en je kunt kennis maken met de boer en zijn passie voor het vak. Je kunt je eigen appelsap persen, kaas proeven of een koe knuffelen. Kinderen kunnen wol vilten, in de hooiberg spelen of jonge dieren aaien. Voor elk wat wils! Door te kijken, te ervaren en te proeven gaat er een wereld voor je open.

Op ZoekEenBoerdeij vind je alle boerderijen die meedoen.

Fietsroutes
Sportief? Kom op de fiets naar de boer! Lekker fietsen door het platteland en onderweg je tas volladen met lekkers van de boerderij. Er zijn fietstochten uitgestippeld van de stad naar de boer in de buurt. Iedereen is welkom! Je vindt de routes hier. Dit is natuurlijk het hele jaar door mogelijk.

Heel het jaar door
Biologische voeren en tuinders zijn natuurlijk niet alleen te bezoeken tijdens het Lekker naar de Boer weekend. Het hele jaar door vinden er activiteiten plaats bij biologische bedrijven, zoals excursies, workshops, plukdagen en rondleidingen waarbij de boer je van alles kan vertellen over zijn boerderij en over de biologische landbouw. Op www.lekkernaardeboer.nl vind je het overzicht van de activiteiten die de biologische boerderijen in de overige (zomer)maanden van het jaar organiseren.
Dit artikel afdrukken