Jaap Seidell onderzoekt de impact van (on)gezond voedsel op de volksgezondheid en kijkt hoe preventie van welvaartsziektes kan bijdragen aan een gezondere en duurzamere samenleving. Hij zal deze avond vertellen over wat de beste manier is om ons gezonder te laten eten en waarom gezond eten zo belangrijk is.

Volgens Seidell moet de overheid regulerend optreden en ligt de primaire verantwoordelijkheid niet zonder meer bij de burger. Bijvoorbeeld door beperking van portiegroottes, een rem op de verkoop van ongezonde producten in openbare gebouwen of een suikertaks. Daarnaast moeten we volgens Seidell ook kijken naar de voedselindustrie zelf. Wat voor rol kunnen producenten, supermarkten en snackbarhouders spelen bij het oplossen van deze problematiek? Tegelijk schuwt hij de vraag niet of overheidsbemoeienis op ons bord wel wenselijk is en of op de achtergrond niet ook de stijging van zorgkosten een rol speelt, in plaats van echte bezorgdheid.

Klik hier voor meer informatie.

Informatie
Datum: woensdag 10 oktober
Tijd: 19:30 tot 21:00 uur
Locatie : Radboud Universiteit, Erasmusplein 1 k15.15, 6525 HT, Nijmegen
Prijs: €5, gratis voor medewerkers van de RU, studenten, scholieren, Radboud Reflects-abonnees, Alumni Benefits Card-houders en PV Radboud-leden.

Aanmelden via deze link.
Dit artikel afdrukken