Het Wagenings Natuurwetenschappelijk Gezelschap organiseert de lezing ter ere van het 140-jarig bestaan.

Lezing
Deskundigen zijn het over maar weinig eens, lijkt het wel. Sla de kranten en tijdschriften er maar op na. We eten te zout, zeggen voedingsonderzoekers. Maar zout verlaagt de kans op hart- en vaatziekten, zeggen geneeskundig onderzoekers. Een dergelijke onduidelijkheid is er over allerlei voedingsmiddelen. Ook als het gaat om landbouwmethoden lijkt er grote onenigheid te heersen. Megastallen worden dieronvriendelijk genoemd, maar ze zijn goed voor het milieu. Biologische landbouw is goed voor het milieu, maar kan geen voedselzekerheid bieden voor de hele wereldbevolking. Genetische modificatie kan dat wel, maar dat is volgens sommigen weer gevaarlijk voor de natuur.

"Iedereen heeft recht op een eigen mening, niet op eigen feiten", zegt Louise Fresco. Maar wat zijn dan die feiten, nu wetenschap soms "ook maar een mening" lijkt? In Wageningen werken wellicht de beste deskundigen ter wereld aan bovengenoemde onderwerpen. Tijdens haar lezing zal Fresco ingaan op de rol van het Wageningse onderzoek bij maatschappelijke vragen en discussies over landbouw, voeding en omgeving. Wat is de rol van Wageningen UR in het maatschappelijk debat? Hoe kan de wetenschap helpen de wereld ook in de toekomst zowel gezond te houden als te voeden? En hoe vindt de wetenschap zijn weg in alle mythes en vooroordelen over goede dan wel slechte voeding en goede dan wel slechte productiemethoden?

Informatie
Adres: Droevendaalsesteeg 2, Wageningen Campus, Forumgebouw (zaal C.222), 6708 PB, Wageningen
Tijd: 19.45 – 21.45 uur
Prijs: gratis

Kijk voor meer informatie op de website van Hoog en Laag.
Dit artikel afdrukken