Huber richt zich op veerkracht, functioneren en eigen regie van de mens en ontwikkelde hiervoor een nieuw dynamisch gezondheidsconcept. Volgens haar investeert Nederland te weinig van het zorgbudget in het voorkomen van ziekten. Terwijl bekend is dat 50% van de chronische ziektes te voorkomen is door verandering van leefstijl. Huber werkte het gezondheidsconcept verder uit en noemde de brede invulling die zij bij patiënten vond ‘Positieve Gezondheid’. Dagelijks functioneren, sociaal maatschappelijk participeren, zingeving en kwaliteit van leven zijn een aantal dimensies uit dit concept.

Huber geeft tijdens de Life lezing uitleg over haar gezondheidsconcept. Welke voordelen levert dit de maatschappij op? Kunnen we op zorgkosten besparen en kunnen we de gezondheidszorg zo minder belasten? Hoe kan de agribusiness haar steentje bijdragen aan de humane gezondheid?

Gastspeker
Edith Feskens geeft een beschouwing op basis van haar expertise als hoogleraar Voeding en Gezondheid aan Wageningen University & Research. Naast hoogleraar is Feskens voorzitter van de werkgroep Nutrition in Transpiration waarin voedingswetenchappers, artsen en filosofen kritisch kijken naar het vakgebied van de voedingswetenschappen: hoe bij te dragen aan geloofwaardigheid van het vakgebied.

Informatie
Datum: 18 mei 2017
Locatie: Aeres Hogeschool Dronten, De Drieslag 2 in Dronten
Tijd: ontvangst 15.30 uur, aanvang 16.00 – 20.00 uur, inclusief diner
Kosten: gratis

Aanmelding voor de lezing kan via de website.
Dit artikel afdrukken