Hét hoogtepunt van La Saison Culinaire en een must voor wijnliefhebbers en fijnproevers. Drie dagen lang wordt het Vrijthof weer omgetoverd tot een uniek wijn & spijs proefparadijs. Met meer dan 50 Euregionale wijnboeren en makers van authentieke Limburgse ingrediënten, verrijkt met speciaalbieren, streekproducten, kook​demonstraties van topkoks, clinics, workshops en cultureel vertier.

Wat kan men dit jaar verwachten?
Château Maestricht groeit elk jaar in smaak en aanbod. Zo is de HANOS-Van Gestel Cooking Club weer goed gevuld met interessante demo’s en workshops van chefs van de restaurantclubs Les Tables, Maastricht Culinair en HANOS. Op 1 november vindt er om 12:00 zelfs een heuse Kidscooking Finale plaats. De finalisten van de kookwedstrijd voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar - die op woensdag 28 oktober tijdens de Woensdagmarkt heeft plaatsgevonden - strijden dan om de titel 'Eerste Junior Chateau Chef van Maastricht' op Château Maestricht!

Ook voor de wijnboeren is het extra spannend, want op zaterdag 31 oktober vind vanaf 16:30 de uitreiking plaats van de ereprijzen voor de Limburgse Wijnen 2014 van de Confrérie des Chevaliers du Vin Limbourgeois. In aanwezigheid van de gouverneurs van zowel Belgisch als Nederlands Limburg worden in de categorie rood, wit en sprankel de Gouden, Zilveren en Bronzen medailles toegekend.

Openlucht-terrein
Nieuw dit jaar is het speciale 'openlucht-terrein' van bijna 500m2 dat toegevoegd wordt aan het Proefpaviljoen op het Vrijthof, waar diverse food trucks hun specialiteiten presenteren. Ook serveert Château Maestricht buiten het paviljoen nog meer smaakvolle events zoals de eerste editie van het Whisky Festival The Spirit of Maastricht (31 okt. - Sint Janskerk) en een heuse Masterclass Limburgse wijnen (31 okt.- Hoofdwacht), waarbij Annaline Doelen, gekend kenner van Limburgse wijnen en eigenares van Wijnrestaurant mes amis, tekst en uitleg geeft over druivenrassen, vinificatie, smaakontwikkeling en wijn spijs combinatie van de wijnen.

Cultuur
Een afgewogen cultuurprogramma met veel jong talent complementeert de drie proefdagen. Een van de hoogtepunten hiervan vindt plaats op zaterdag 31 oktober van 18:30-19:30​. Niemand minder dan Beppie Kraft brengt dan samen met studentendispuut D.A.M. Quadripara diverse liederen ten gehore tijdens een Cantus. Het is tevens voor de eerste keer dat een Cantus - een zangfeest waarbij de verbroedering tussen de deelnemers centraal staat - plaatsvindt in Maastricht.

Het evenement wordt officieel geopend tijdens de Soirée Invitée, de openingsavond voor genodigden en pers op donderdag 29 oktober.

Info
Waar: Château Maestricht Paviljoen op het Vrijthof
Wanneer: 30 okt: 14:00-20:00 uur, 31 okt & 1 nov: 12:00-20:00 uur
Entree: € 3,-
Betaalmiddel: 't Chateauke à € 1,25

Kijk voor meer informatie op de website.

Fotocredits: Chateau Maestricht via Facebook
Dit artikel afdrukken