Leende haalde al eerder de de pers met zijn leefstijl-experiment. Gestimuleerd door de lokale huisartsen houden veel dorpelingen zich aan een hoog-vet-laag-koolhydraat-dieet. Daardoor blijft het brood, pasta en rijst in de schappen liggen en is de Griekse yoghurt juist niet aan te slepen. Met ondersteuning van We are Food, de provinciale projectorganisatie voor Noord-Brabant als Europese Regio van de Gastronomie 2018, organiseert Stichting GezondDorp Leende op 12 augustus (in de maand van de Gezonde Community) een belevingsmarkt om je kennis te laten maken met deze leefstijl.

De belevingsmarkt bestaat uit 21 verschillende workshops, lezingen en een bonte verzameling marktkramen. Uiteraard kunnen diverse (streek-)producten ook ter plekke gekocht of besteld worden.

Programma
Initiatiefnemers Hans van Kuijk en Norbert van den Hurk genereren al ruim een jaar Real Life Evidence-data voor wetenschappelijke validatie van het project in Leende. Inmiddels zijn er zo’n 220 actieve deelnemers en zijn de jaarresultaten van ruim 150 personen verwerkt. Tijdens zijn lezing op de belevingsmarkt vertelt Hans hier meer over. Bij de workshops kun je onder meer deelnemen aan kookworkshops over gezond- en koolhydraatvrij koken door Oahn en kan je alles leren over de fermentatieprocessen van verschillende ingrediënten. Het volledige programma vind je hier.

Informatie:
Datum: 12 augustus
Tijd: 09:30 – 17:00 uur
Locatie: Leende, Dorpstraat
Prijs: Entree is gratis, voor sommige workshops is een kleine bijdrage van toepassing
Ticket: Registreer je hier voor de verschillende workshops

Meer informatie over de markt en de workshops kan je vinden op de website.
Dit artikel afdrukken