Voor het vierde jaar op rij wordt een lezingserie op de zondagmiddag georganiseerd in Kasteel Groeneveld. Inmiddels Sociëteit Culinair, in
de wandelgangen de Luisterlunch genaamd. Steeds staat er een thema centraal. In 2013 gaan de lunches over Wildernis, en dan natuurlijk
vertaald naar ons bord, onze voedselproductie, ons voedsel.

Op zondag 17 maart a.s. is het woord aan Felix Wilbrink, over WILD en GETEMD.

Wild en getemd, wat heeft dat voor de smaak betekend? Met het temmen van de wildernis gingen we zaden en planten veredelen, smaken veranderen, selecteren. Daarmee is de weg ingeslagen naar de ‘gemiddelde’ smaak, die door de meeste mensen wordt gewaardeerd. Maar hoe smaakt een radijs nu eigenlijk in zijn oervorm? En het bietje? En wat voor invloed heeft de kwaliteit en soort van de grond waarop je kweekt? Hebben we onze papillen getemd?

Felix Wilbrink ging vorig jaar op zoek als balkonmoestuinier en herontdekte de oersmaken. Wild en getemd gaat over hoe we de weg uit de wildernis kwijtraakten als het om kwantiteit van de productie van voedsel gaat, maar onze smaakpapillen het oerwoud in joegen als het om kwaliteit gaat.

Felix Wilbrink is culinair journalist bij ’s lands grootste ochtendkrant de Telegraaf. Daarnaast tref je hem regelmatig in jury’s aan om de kwaliteit van de smaak van producten te beoordelen. Zondag 17 maart leidt hij ons door de wildernis van de smaak.

Praktische informatie:
- Waar: de bovenkamer van het grandcafé van Kasteel Groeneveld
- Wanneer: zondag 17 maart, aanvang 12.30 uur
- Wat kost het: 30 euro per persoon inclusief twee drankjes, kinderen onder 12 jaar half geld
- Aanmelden: luisterlunch@xs4all.nl

Zet vast in uw agenda:
- Zondag 14 april PERMACULTUUR, Volle Grond Fransje deWaard
- Zondag 12 mei HET NIEUWE RUIG, YFM oprichter Samuel Levie
- Zondag 16 juni DE SMULTUIN, de wildernis getemd, Claudia Reina
- Zondag 18 augustus WILDPLUKKEN nieuwe stijl, Edwin Florès

In het najaar komen aan bod: Marije Vogelzang, Lizet Kruyff & Judith Baehner, Jannie van der Heyden.

Fotocredits: NieuwVers, verkiezing Beste Brood van NL
Dit artikel afdrukken