image

Is dit nou Nederland op z'n smalst?

Bedrijfsrestaurants kunnen per jaar nog zeker 55 miljoen euro meer omzetten door een - in de ogen van de klanten - 'optimale lunchvoorziening' aan te bieden. Dat blijkt uit cijfers van bureau Foodstep. Bij een optimale lunchvoorziening is de klant namelijk bereid gemiddeld 2,83 euro uit te geven, terwijl de gemiddelde lunchbesteding nu 2,27 euro bedraagt. Het bedrijfsrestaurant wordt om een aantal redenen niet als optimaal ervaren:

1) Meer dan een kwart van de mensen is tevreden met de van huis meegebrachte lunch. Het bedrijfsrestaurant biedt hen geen of onvoldoende meerwaarde.

2) Zo'n 15% vindt de lunch in het restaurant te duur.

3) 15% heeft geen tijd om in het bedrijfsrestaurant te lunchen.

4) Een kleine 10% is tijdens de lunch niet in het bedrijf aanwezig.
Het valt op dat uitbestede locaties slechter scoren op prijs, kwaliteit, keuze en service.


Bron: Catering
Dit artikel afdrukken