Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Ja, ik proef wel verschil. Hangt heel erg van het ras af. Een redelijk smakeloze Elsanta wordt van de hangcultuur niet lekkerder, maar kan op de volle grond met veel zon nog best redelijk zijn. De Korona's die ik van de hangcultuur plukte in Tricht waren buitengemeen smaakvol.
Dat klopt ook. Deze hangende aardbeien pluk je als kersen. Handig en ze worden niet meer zanderig.
De grote vraag is of je het verschil proeft tussen deze aardbeien en volle gronds aardbeien.
Ik dacht dat het eerder was zodat de aardbeien niet meer op de grond zouden liggen rotten. Of zanderig worden.
Aardbeienplukken, dat werd in mijn tijd door de jeugd gedaan. Maar ja, die zijn tegenwoordig ook liever lui dan moe.
Het zijn inderdaad aardbeien. Er gaat idd een hoes overheen. En het is idd vanwege de arbo, cq. het krijgen van plukkers. De teler van deze aardbeien, Frans van Beerendonk uit Best, vertelde me dat het bijna onmogelijk is om nog plukkers te krijgen voor volle grond aardbeien. Aangezien hij een kilometer of 50 aan planten heeft staan, is dat een overweging van jewelste.
Ook in de Bommelerwaard en omgeving worden de aardbeien op deze manier geteeld. Inderdaad: ook Arbo! Wanneer de plant nog vruchten draagt, gaat er een plastic hoes over, rijen tunnels in de lucht.