Ik weet dat er veel kritische Bar-le-Ducvolgers zijn op deze site. Maar deze commercial, al even op tv, heeft naast prachtige beelden van de Utrechtse Heuvelrug ook een mooie voice-over: "Natuurlijk mineraalwater ... zuivert je lichaam ... (secondenlang romantische vioolmuziek) ...in een handige lichtgewicht fles." Het moet wel praktisch blijven, dacht de marketeer dat de Hollandse huisvrouw denkt. Dat levert een sterk contrast op.

De ultieme flessenwatermarketeer van dit moment blijft echter Voss, die het water maakt waar Madonna niet buiten kan. Contrex, waar je van afvalt, mag er eveneens zijn. Ook mooi is Perrier: enter the bubble!. En ons eigen OGO uit Tilburg met 35 keer zoveel zuurstof dan in normaal water. Om in de gaten te houden: Le Bleu. In blauwe fles, natriumvrij, loodvrij en officieel kosjer. Wie zwanger is, houdt het echter bij Wattwiller. Water wordt een steeds mooier product.

Eén vraag: bier wordt vaak met water 'uit eigen bron' gebrouwen. Waarom staat er op de zijkant van mijn fles of blik niet een opsomming van de Ca, Mg, Na, K, Cl, SO4, HCO3, NO3 etc, maar alleen de hoeveelheid C2H5OH? Ik googelde zojuist met weinig succes op 'mineraalbier'.
Dit artikel afdrukken