"Tja”, zegt Nico, "er wordt wel eens gevloekt in de kerk, maar het mag niet.” O, dus niet zoals destijds alle kaas opeens Goudse kaas mocht heten? Abrupt draait Nico zich om. "Nee, ho. Goudse kaas krijgt nu alleen deze naam als de kaas ‘plank gedroogd’ is. En dan wil jij natuurlijk weten wat dat is, plank gedroogd?” Graag, Nico. "Andere kazen worden nadat ze gemaakt zijn, direct in folie verpakt. Luchtdicht. Dat zijn altijd jonge kazen, die vooral gebruikt worden voor plakjes en geraspte kaas. Door kazen op een plank te drogen, ontstaat er een korst om de kaas.”
Sanny Visser stelt wekelijks een vraag aan een marktkoopman over wat hij verkoopt
![image](/images/uploads/stolwijker-markt-utrecht.jpg)
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
@ Dick: houd je me op de hoogte van de pascalisatie-experimenten met melk en (later) kaas? Uiteraard vind ik het uitermate interessant om te weten hoe de smaak zich verhoudt t.o.v. rauwmelks.
En mocht iemand het weer eens opvallen: de zomertijdklok moet vd week nog met de hand tamelijk diep in de software worden aangepast.
Ik zal er met Sjaak en Lia over bellen.
Ik vind alles prima :-) Wel stel ik voor om eerst melk te proeven en later (begin volgend jaar) pas een kaas experiment te doen. Zoals je weet doe ik projecten alleen goed of niet. Een kaas experiment vraag veel meer voorbereiding.
Wouter, mag ik toch voorstellen dat ook de melk van de laatste echte (en goeie) Edammerkaasmakers Lia en Sjaak Koopman meedoet in dit experiment? Als zij een kaas-experiment willen aangaan tenminste, maar daar klinkt het naar.