imageStel je voor: je hebt toch geen zin of onvoldoende tijd om zelf te koken. Marc Smeets heeft een menu samengesteld uit een aantal oer-Nederlandse kwaliteitsproducten, die je niet makkelijk vindt als je zelf aan de slag gaat.

Voor als je geen zin in koken hebt, óf gewoon eens heel lekker op restaurantniveau thuis wilt eten. En omdat het ons leuk leek eens wat te laten proeven van de mensen die hier schrijven, vertellen of waarover we vertellen.

Het menu bestaat uit:

entrée
terrine van Baambrugsbig (van De Lindenhoff in Baambrugge), bereid door Diny Schouten (en door Johannes van Dam als 'fabuleus' omschreven!), daarbij een tomatenjam gemaakt door Marc

pièce
kalfswang (heerlijk zacht stoofvlees) met een aardappelmousseline, gegrilde groenten en een truffeljus; alles gemaakt door Marc zelf

kazen
de 1 jaar oude Goudse kaas van Magdalène Captein en de overjarige 'Leidsche-zonder-komijn' van Nel Leeuwen, een oude Leidsche die geen Leidsche mag heten omdat de komijn expres is weggegelaten

dessert
een taartje met pure chocolade met daarbij in een 1 persoons-weckpotje een sterappeltje

Het menu is op vrijdagnamiddag en zaterdag rond de lunch af te halen in de regio Rotterdam bij Marc Smeets in Schiedam of bij ondergetekende in Utrecht (Centrum).
Bij het menu is desgewenst een wijnarrangement beschikbaar met een perfect passende wijn bij iedere gang. Het gaat om:

Philippe Tessier, Romorantin (een minder bekende druivensoort die het midden houdt tussen een Chenin en een Chardonnay, vol, elegant én een tikje mineraal tegelijk), AC Cour-Cheverny, 2005
(bij de terrine én bij de kazen)

Bethany, Shiraz, Barossa Valley, 2002 (een volle rijpe rode Shiraz die toch elegant is, van de Schrapel uit Barossa, waarvan de Shiraz met de cuvée-naam GR 6 vorig jaar werd uitgeroepen tot beste rode wijn ter wereld )

Thierry Navarre, Grenache, vin passerillé de Roquebrun (een rode dessertwijn die niet-versterkt is gemaakt, een ouderwets wondertje van zowel zoete zwoelheid als doordrinkbare elegantie; bij de kazen drink je het staartje van de witte die je overhield van de terrine en daana alvast een beetje van deze die bedoeld is bij het chocolade-taartje en het sterappeltje)

Het menu wordt geheel verpakt en geleverd met bereidingsinstructies (max 5 minuten voor het hoofdgerecht en de andere gangen vrijwel geen, behoudens het uitpakken en op de borden leggen). Het is 4 dagen houdbaar.

Het wijnarrangement is ruimschoots voldoende voor 3 personen, omdat het nu eenmaal in .75 cl flessen wordt geleverd. Het wordt uiteraard geleverd met temperatuurinstructies.

Het menu kost € 57,50 pp. (zonder kaas € 50,00). Het wijnarrangement voor € 46; reken 1 wijnarrangement per drie personen

Wil je het menu bestellen, mail ons dan je naam, adresgegevens en het aantal menu's en wijnarrangementen dat je wilt ontvangen .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken). Je ontvangt dan van ons een bevestiging en een nota.

Alvast lekkere Kerstdagen gewenst!

nb: BESTELLINGEN MOETEN UITERLIJK WOENSDAGAVOND 21.00 PER MAIL BINNEN ZIJN
Dit artikel afdrukken