Voor Marianne Thieme is het duidelijk: de veehouderij legt een te groot beslag op de omvang van de landbouw. Nederland houdt relatief gezien het meeste vee ter wereld en is slager en melkboer van heel veel andere landen. 70 miljard kilogram mest maakt daarnaast van Nederland het vieste jongetje van Europa. Het pleidooi om verder te intensiveren, megastallen te bouwen in binnen- en buitenland en nog meer dieren te houden dan de 500 miljoen die nu al jaarlijks geslacht worden is voor Thieme onacceptabel. Daarom presenteert zij vanavond een tegengeluid en een nieuw idee voor Nederland.

Mijn idee voor Nederland
Wat is het grootste probleem van ons land en hoe gaan we dat oplossen? In ‘Mijn idee voor Nederland’ gaan we op zoek naar antwoorden. Wat gaat er mis en welke maatregelen zijn er nodig om het tij te keren? Voor antwoorden gaan we ten rade bij politici, wetenschappers en schrijvers die een andere, vernieuwende blik op Nederland durven werpen. In deze aflevering zal Marianne Thieme, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in de Tweede Kamer, haar 'Idee voor Nederland' presenteren.

Na afloop van de lezing zullen Bavo van den Idsert (Directeur Bionext) en Albert Jan Maat (voorzitter LTO) een korte reactie geven en in gesprek treden met Marianne Thieme.

Kaarten en meer informatie: De Balie.
Dit artikel afdrukken