Anti-verspillingsrestaurant Instock organiseert weer Masterclasses. Tijdens de masterclasses staan traditionele conserverings-technieken als inmaken, fermenteren en pekelen centraal. Leer bijvoorbeeld abrikozencompote maken, Koreaanse kimchi of augurken.
Anti-verspillingsinitiatief Instock begon oorspronkelijk in Amsterdam als een manier om verspilling bij supermarkten tegen te gaan. Dagelijks haalt het restaurant producten die niet meer verkocht kunnen worden op en kookt daar dagverse maaltijden van.
Tijdens de Instock Cooking Masterclasses vertelt een Instock chef alles over conserveren en de verschillende conserveringstechnieken. De technieken zijn verdeeld over twee masterclass edities:
Masterclass Instock Cooking editie 1: Inmaken en fermenteren
Door producten in te maken in azijn of in een suikeroplossing verleng je de levensduur en maken bacteriën geen kans. Geef je ingemaakte pickles, relish of compote precies de smaak die jij wilt. Leuk, makkelijk en lekker!
Fermenteren: Fermenteren klinkt avontuurlijk, maar hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Het basisrecept bestaat uit veel tijd en een beetje zout. De natuur doet de rest. Snel beginnen dus, met die kimchi of zelfgemaakte zuurkool.
Masterclass Instock Cooking editie 2: Pekelen, roken & konfijten in vet
Pekelen: Deze eeuwenoude techniek wordt in professionele keukens nog veel toegepast: pekelen om producten te conserveren én meer smaak te geven. Vooral gebruikelijk bij vlees en vis, maar wat dacht je van gepekelde aardappelen of citroen?
Roken: Ontstaan als conserveertechniek, maar inmiddels vooral lekker vanwege de specifieke rooksmaak. Door roken te combineren met pekelen kun je producten lekker- der én langer houdbaar maken. Met die zelfgebouwde rookoven, kun je straks thuis ook aan de slag.
Konfijten in vet: Konfijten is een techniek waar met name vlees en vis op lage temperatuur worden gegaard in vet. Geliefd in de Franse keuken én bij Instock. Probeer het eens met gans, een impopulair dier en daardoor vaak verspild.
Masterclasses
Zondag 5 januari: Inmaken & Fermenteren
Instock Den Haag, Buitenhof 36
Zondag 2 februari: Pekelen, Roken & Konfijten in vet
Instock Amsterdam, Czaar Peterstraat 21
Zondag 23 februari: Inmaken & Fermenteren
Instock Utrecht, Vleutenseweg 382
Zondag 8 maart: Pekelen, Roken & Konfijten in vet
Instock Den Haag, Buitenhof 36
Zondag 5 april: Inmaken & Fermenteren
Instock Amsterdam, Czaar Peterstraat 21
Zondag 3 mei: Pekelen, Roken & Konfijten in vet
Instock Utrecht, Vleutenseweg 382
Informatie
Tijd: 14:00 – 16:00 uur
Prijs: €35 of €50 met een kookboek t.w.v. €20
Groepen: Groepstickets beschikbaar met korting
Niveau: Geschikt voor beginners én ervaren thuiskoks
Inclusief: Masterclass, Instock goodiebag, hapjes en drankjes
Lijkt het je leuk om hierbij te zijn? Reserveer dan je ticket op de website.
Dit artikel afdrukken
Tijdens de Instock Cooking Masterclasses vertelt een Instock chef alles over conserveren en de verschillende conserveringstechnieken. De technieken zijn verdeeld over twee masterclass edities:
Masterclass Instock Cooking editie 1: Inmaken en fermenteren
Door producten in te maken in azijn of in een suikeroplossing verleng je de levensduur en maken bacteriën geen kans. Geef je ingemaakte pickles, relish of compote precies de smaak die jij wilt. Leuk, makkelijk en lekker!
Fermenteren: Fermenteren klinkt avontuurlijk, maar hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Het basisrecept bestaat uit veel tijd en een beetje zout. De natuur doet de rest. Snel beginnen dus, met die kimchi of zelfgemaakte zuurkool.
Masterclass Instock Cooking editie 2: Pekelen, roken & konfijten in vet
Pekelen: Deze eeuwenoude techniek wordt in professionele keukens nog veel toegepast: pekelen om producten te conserveren én meer smaak te geven. Vooral gebruikelijk bij vlees en vis, maar wat dacht je van gepekelde aardappelen of citroen?
Roken: Ontstaan als conserveertechniek, maar inmiddels vooral lekker vanwege de specifieke rooksmaak. Door roken te combineren met pekelen kun je producten lekker- der én langer houdbaar maken. Met die zelfgebouwde rookoven, kun je straks thuis ook aan de slag.
Konfijten in vet: Konfijten is een techniek waar met name vlees en vis op lage temperatuur worden gegaard in vet. Geliefd in de Franse keuken én bij Instock. Probeer het eens met gans, een impopulair dier en daardoor vaak verspild.
Masterclasses
Instock Den Haag, Buitenhof 36
Instock Amsterdam, Czaar Peterstraat 21
Instock Utrecht, Vleutenseweg 382
Instock Den Haag, Buitenhof 36
Instock Amsterdam, Czaar Peterstraat 21
Instock Utrecht, Vleutenseweg 382
Informatie
Tijd: 14:00 – 16:00 uur
Prijs: €35 of €50 met een kookboek t.w.v. €20
Groepen: Groepstickets beschikbaar met korting
Niveau: Geschikt voor beginners én ervaren thuiskoks
Inclusief: Masterclass, Instock goodiebag, hapjes en drankjes
Lijkt het je leuk om hierbij te zijn? Reserveer dan je ticket op de website.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 2 september krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 2 september krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog