Dit jaar is Milaan dus hèt podium voor de Foodsector. De gemeente Rotterdam en het Havenbedrijf laten graag zien wat de regio Rotterdam te bieden heeft als innovatieve haven voor de Foodsector.

Rotterdam: smart, internationaal, innovatief
Rotterdam, de stad met de slimste haven ter wereld. Een mediagenieke metropool met een almaar groeiende skyline vol moderne architectuur. En het thuis ook van 600.000 Rotterdammers van meer dan 170 verschillende nationaliteiten, met ieder een eigen verhaal. Zij maken Rotterdam tot een bruisende en open stad, met veel ruimte voor nieuwe initiatieven.

De haven van Rotterdam is het grootste logistieke en industriële knooppunt van Europa. Met een overslag van bijna 445 miljoen ton goederen door bijna 30.000 schepen in 2014 is Rotterdam de grootste Europese zeehaven. Het havengebied van Rotterdam biedt als enige haven in Noordwest- Europa onbeperkt toegang aan de meest diepstekende schepen. Door de aanleg van Maasvlakte 2 beschikt de haven over ruimte voor verdere groei.

Rotterdam en de haven zijn in transitie. De wereld van schepen, containers en harde werkers wordt steeds meer een wereld van digitale communicatie, data, chips en sensoren. De gateway to Europe is volgens econoom Jeremy Rifkin een proeftuin van mensen, data en ‘the internet of things’. Rifkin voorspelt dat de Rotterdamse mainport in 2030 een zelfdenkende, volautomatische doorvoermachine is die draait op een onbemand ‘superinternet’.

De gemeente Rotterdam en de Rotterdamse Haven nodigen u uit voor een seminar over Food Logistics. Graag laten we u zien wat de regio Rotterdam heeft te bieden als innovatieve haven voor de Foodsector. Rotterdamse bedrijven zijn volop bezig met het creëren van nieuwe markten. Daarvoor zijn we op zoek naar nieuwe handelspartners. Komt u kennis maken met ons in Milaan?

Voor dit seminar nodigen we exporteurs, overheden, exportorganisaties en brancheorganisaties uit Zuid-Amerika, Centraal Amerika, Zuid Afrika, Oost en West Afrika uit die actief zijn op het gebied van fruit, bloemen vis en vlees. Tijdens het seminar proberen we deze bedrijven te matchen met importerus, coldstores, multinationals, retailers, brancheorganisaties, carriers en logistieke dienstverleners uit Europa.

Programma
13.00 uur Ontvangst met Dutch Cuisine lunch
14.00 uur Welkom en inleiding door wethouder Maarten Struijvenberg van de gemeente Rotterdam
14.00 uur Sessie 1: Wereldwijde food stromen, trends en ontwikkelingen in Europa, innovaties in cool logistics, nieuwe ontwikkelingen in Rotterdam (Maasvlakte 2, Cool Port, intermodaal vervoer) door Sofie Tolk, Senior Business Manager Agrofood van het Havenbedrijf.
15.15 uur Pauze met gelegenheid om te netwerken
16.00 uur Sessie 2: Nieuwe markten creëren: Nederland heeft de kennis en ervaring om voedsel productie op te starten in landen waar nog niet op grote schaal wordt geteeld. Spreker nader te bepalen.
17.00 uur Matchmaking
18.30 uur Dinner

U kunt zich aanmelden voor dit seminar via events@worldexpomilaan2015.nl. Vermeld daarbij dat u zich aanmeld voor het seminar Food Logistics op 11 juni.
Het seminar vindt plaats in het Museo Nazionale Scienza e Tecnologia Leonardo da Vinci,Via San Vittore, 21, 20123 Milano.

Fotocredits: 'port of rotterdam (259)', bertknot
Dit artikel afdrukken