Een autoverzekeraar vroeg het voor alle zekerheid nog eens na. Nemen Nederlanders nog steeds pindakaas mee op vakantie? Nou, niet de helft, maar toch wel 37%. Maar liefst 50% blijkt drop, kaas en hagelslag mee te nemen. Dan zal er toch ook koeling in die auto moeten zitten, want anders krijg je een smelt- en smeerboel van jewelste. Bij mijn eigen kaasboer trof ik laatst 'vakantiekaas'. Vacuümgetrokken, zodat je de schimmel tijdens de reis weghoudt.

Onze lezers doen het natuurlijk precies omgekeerd. Ze laten alles zoveel mogelijk ver achter zich en nemen juist dingen mee terug als ze weer huis gaan. Wat, waarvandaan en, vooral, hoe hou je het goed onderweg?

PS: ik hoorde ooit het verhaal van een dwaze Franse wijnboer die tonijn ging vissen in Portugal. Hij vloog naar huis met z'n trofee. De tonijn zat in een grote plastic zak en begon lustig te druipen. Dat werd geen feestje in dat vliegtuig. Foodloggers zijn natuurlijk veel handiger.
Dit artikel afdrukken