Onze lezers doen het natuurlijk precies omgekeerd. Ze laten alles zoveel mogelijk ver achter zich en nemen juist dingen mee terug als ze weer huis gaan. Wat, waarvandaan en, vooral, hoe hou je het goed onderweg?
PS: ik hoorde ooit het verhaal van een dwaze Franse wijnboer die tonijn ging vissen in Portugal. Hij vloog naar huis met z'n trofee. De tonijn zat in een grote plastic zak en begon lustig te druipen. Dat werd geen feestje in dat vliegtuig. Foodloggers zijn natuurlijk veel handiger.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Anne, zie dat je een pasje krijgt van een horeca groothandel. Kun je je hart ophalen. De Kweker verkoopt sinds enige tijd die gearomatiseerde olijfolie (rozen, citroen, knoflook, rozemarijn, sinaasappel). Super product! Olives de Nyons cassées, Olives Niçoises en dan de olijfolie van deze soorten.....
@Florine
De natuur, de inrichting van de openbare ruimte, de huizen, de mensen.
En winkels natuurlijk :-)
Het meest leuke aan meenemen,ook als is in Nederl.inmiddels veel te koop van elders en soms hetzelfde:,De Napret,.Loop je de kelder in,lees je de taal op het etiket van het land van waar gekocht.Ik kan daar van genieten.
Zo had ik eens een heerlijke citroenolijfolie mee vanuit Italie.
Genieten thuis,nog even wentelen in vakantieland.
Strengen knoflook,olijfolieen,de Nyonse gekneusde zwarte olijven[hummmmm],De puylinzen,echte vanille donker.Op het eind altijd een kistje met abrikozen,thuis jam van maken.En een kistje voor vrienden.Keukendingen,als schaaltjes,geweldige grote slakommen.Pannensponsjes zelfs,die hebben zo,n handig greepje.En altijd een goeie knoflookpers,omdat we die steevast vergeten mee te nemen.
2j.Geleden 2 leesbrillen.Hier nog nergens gezien.
Een dik plastickleed,met mooie blauwe bloemmotief.Vanavond,voor de tent in de tuin.Buiten eten,op de grond veel leuker dan aan de tafel buiten,zijn ze wel gewent.Franse mand vullen met borden en bestek.
En dan spelen dat we in Frankrijk zijn.Oudste wil steeds mee.Nog maar even niet.Volgende week oh heerlijk,Frankrijk zeggen we nu.Maar het kan evengoed Italie worden of.....door naar N-Portugal?We zijn niet van die planners.Erf af,vakantie begonnen.We zien wel.Er komt vast en zeker iets mee terug.
Ik doe het niet meer... heb er altijd een kater van als ik van alles mee naar huis breng. Want thuis smaakt het ineens niet meer zoals het daar smaakte.
Denk dat het te maken heeft met de entourage, de zon, de geur en het vakantiegevoel is dat het op locatie zoveel lekkerder smaakt.
In het land zelf proef ik alles, probeer inderdaad de achteraf restaurantjes te vinden waar de plaatselijke bevolking zit etc. En daar laat ik het dan ook maar.
Fallafel balletjes gekocht bij een klein tentje in een ver achteraf straatje in het Midden-Oosten smaken echt verrukkelijk, maar maak je ze thuis.... Je snapt het al. Dus nee ik neem niets meer mee
@Jetty. Waar loop je warm voor als je met vakantie bent?