Er is plaats voor 15 personen, die de kans krijgen rechtstreeks in gesprek te gaan met verschillende boeren over weidegang (het laten begrazen door koeien van graslanden in de intensieve grondgebonden veeteelt).

Voor welke vragen staat een boer bij het kiezen voor weidegang? Wat zijn de voor- en nadelen van koeien in de wei? Waarom staat het vee in de winter eigenlijk binnen? Zijn koeien die buiten staan gezonder? En welke invloed heeft de consument op weidegang? Deze en nog veel meer vragen bespreken boeren tijdens de tweede Melksnorrentour. Uiteraard is er niet alleen ruimte voor vragen rond weidegang, ook andere relevante onderwerpen krijgen een plaats.

Fietsroute
De route loopt langs twee verschillende boeren in de Woerdense polders, die ieder op hun eigen manier bezig zijn met weidegang. De deelnemers – jong en oud, alleseter en veganist, student en werkende – krijgen bij elk bezoek een rondleiding over de boerderij. Daarna is er de mogelijkheid om aan tafel gedachten te wisselen over de besproken thema’s. Uiteraard mag een heerlijke lunch niet ontbreken. De eerste stop zal zijn bij het Veenweiden Innovatiecentrum, wat is gericht op praktijkonderzoek. Het doel van het centrum is een bijdrage te leveren aan een (economisch) vitaal en klimaatbestendig veenweidelandschap, met een gezonde landbouwsector en een duurzaam bodem- en watersysteem. Vervolgens fietsen de deelnemers naar ‘De Beekhoeve’, een biologische melkveehouderij met zestig dubbeldoel-koeien.

Info
De tour gaat van start om 9.15u en is om ongeveer 16.30u afgelopen. Aanmelden kan tot uiterlijk 4 april, via deze link. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Let op: er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Uiterlijk 5 april ontvang je een e-mail of één van de vijftien fietsen voor jou klaarstaat.

Voor vragen kun je contact opnemen via info@milkstory.nl of 010-270 94 65.

Aftermovie


Fotocredits: 'melksnorrentour', via de website
Dit artikel afdrukken